Thursday, February 26, 2009

Πάνω και από $44, ανόδου συνέχειας με άξονα τα αποθέματα

Πάνω και από $44, ανόδου συνέχειας με άξονα τα αποθέματα


Κινούμενο στην ίδια έντονα ανοδική τάση που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση το πετρέλαιο αναρριχήθηκε πάνω από τα 44 δολάρια το βαρέλι, με τις εκτιμήσεις για αύξηση της ζήτησης για βενζίνη να τροφοδοτούν τα κέρδη για το “μαύρο χρυσό”.

Παράλληλα, υποβοηθητικά στην άνοδο δρουν τα κέρδη που καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να δίνουν μεγαλύτερη βάση στην ουσία των κρατικών παρεμβάσεων, θέτοντας στο περιθώριο τα αρνητικά μάκρο και τις ζημιές της GM

Η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Απριλίου βρέθηκε να ενισχύεται 1,75 δολάρια, ήτοι κατά 4,1%, στα 44,25 δολάρια στο πλαίσιο των κανονικών συναλλαγών στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το έρεισμα για την άνοδο αποτελεί η αύξηση κατά 1,7% στην κατανάλωση της βενζίνης στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, τα εμπορικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 717.000 στα 351,3 εκατ. βαρέλια, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των 14 οικονομικών αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια στα 215,3 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να αναμένουν πως δεν θα υπήρχε μεταβολή, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων σημείωσαν άνοδο κατά 800.000 βαρέλια στα 141,6 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγική δυναμικότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε κατά 0,9% στο 81,4%, με τους αναλυτές να προβλέπουν κάμψη κατά 0,1%.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |