Thursday, February 26, 2009

Dexia: Ζημίες - ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο

Dexia: Ζημίες - ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο

Ζημίες – ρεκόρ ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Dexia, μετά την πώληση της μονάδας ασφάλισης ομολόγων στις ΗΠΑ και τις επισφάλειες σε χρεόγραφα συνδεδεμένα με την αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης δανείων σε τοπικές κυβερνήσεις εμφάνισε ζημίες 2,6 δισ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 587 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τον περασμένο μήνα, η διοίκηση είχε προβλέψει ζημίες 2,3 δισ. ευρώ.

Η Dexia, η οποία έλαβε οικονομική ενίσχυση 6,4 δισ. ευρώ από τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν δεχθεί το χειρότερο πλήγμα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πιερ Μαριανί, συμφώνησε το Νοέμβριο να πουλήσει τη ζημιογόνα μονάδα στις ΗΠΑ Assured Guaranty, έναντι 722 εκατ. δολαρίων, και δεσμεύθηκε να μειώσει τις δαπάνες κατά 15% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Dexia ανακοίνωσε 900 απολύσεις, ή το 3% του προσωπικού της, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ το 2009. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα ή μπόνους στα ανώτατα στελέχη της για το 2008.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |