Thursday, February 26, 2009

Standard & Poor's: Αναμένονται περισσότερες υποβαθμίσεις χωρών

Standard & Poor's: Αναμένονται περισσότερες υποβαθμίσεις χωρών

Περισσότερες αναμένεται να είναι εφέτος οι υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης χωρών από αναβαθμίσεις, διαμήνυσε χθες ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων κρατικού χρέους της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπιρς, από συνέδριο στο Λονδίνο, λόγω της επιδείνωσης της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής υπηρεσιών διαχείρισης χρέους από Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία αναγνώρισαν μεν την ανάγκη τεράστιας αύξησης του δανεισμού για τη χρηματοδότηση σχεδίων διάσωσης τραπεζών και πακέτων μέτρων στήριξης της οικονομίας, χωρίς ωστόσο να εκφράζουν ανησυχία για την ικανότητά τους να το επιτύχουν.

Χθες, η Standard & Poor's υποβάθμισε κατά δύο επίπεδα την πιστοληπτική κατάταξη της Ουκρανίας, μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της Λετονίας στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, επειδή η πολιτική αναστάτωση συνιστά κίνδυνο για δανεισμό της χώρας από το ΔΝΤ ενώ παράλληλα η Moody's έθεσε υπό επιτήρηση 22 τράπεζες της Ουκρανίας. Στο μεταξύ, η Λετονία έλαβε έκτακτο δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη χρηματοοικονομική κρίση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |