Thursday, February 26, 2009

HΠΑ: Απάτη $1,3 δισ. στην αγορά futures

HΠΑ: Απάτη $1,3 δισ. στην αγορά futures


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Dow Jones)-- Κατηγορίες για επενδυτική απάτη ύψους 1,3 δισ. δολαρίων απήγγειλαν οι αμερικανικές αρχές στους Stephen Walsh και Paul Greenwood, κάτοικους Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο του δικαστικού εγγράφου, η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα των ΗΠΑ (CFTC) υποστηρίζουν πως οι Walsh και Greenwood υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 550 εκατ. δολάρια από επενδυτές σε εμπορεύματα, μέσω εταιρειών όπως η Westridge Capital Management Inc., η WG Trading Investors LP και η WGIA LLC, των οποίων είχαν τον έλεγχο.

Η CFTC ανέφερε πως ο εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης θα απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έναντι των δύο ανδρών. Η αμερικανική Επ. Κεφαλαιαγοράς έχει με τη σειρά της υποβάλλει μήνυση κατά αυτών.

Αναλυτικά, η CFTC υποστηρίζει πως από το 1996, οι Walsh και Greenwood εξαπάτησαν επενδυτές έναντι ποσού 1,3 δισ. δολαρίων, δια μέσω της Westridge Capital Management και άλλων εταιρειών που ελέγχουν.

Η επιτροπή υποστηρίζει πως οι δύο άνδρες είχαν ψευδώς ειδοποιήσει τους πελάτες τους πως θα χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη επενδυτική στρατηγική, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να υπεξαιρέσουν τα χρήματα. Μέρος των χρημάτων -σύμφωνα πάντα με την CFTC- χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά σπάνιων βιβλίων, αλόγων, για αρκουδάκια Steiff αξίας 80.000 δολαρίων και για την απόκτηση κατοικίας αξίας 3 εκατ. δολαρίων για την πρώην σύζυγο του Walshe. Η φερόμενη υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου από την Εθνική Ένωση Futures, οργάνου για τη ρύθμιση της αγοράς futures.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |