Tuesday, January 27, 2009

MIG: Στα 5,5 ευρώ η τιμή της αμκ - Eχουν συγκεντρωθεί 2,5 δισ.

MIG: Στα 5,5 ευρώ η τιμή της αμκ - Eχουν συγκεντρωθεί 2,5 δισ.

Στην τιμή των 5,5 ευρώ θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της MIG. Οι περίπου 15 με 18 ξένοι συμπεριλαμβανομένης και της Dubai Investment Group έως τώρα καλύπτουν περίπου 2,5 δις ευρώ επί συνόλου 5 δις ευρώ που αποτελεί και τον στόχο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές μέσα στον Μάρτιο (ίσως στο διάστημα 16 με 20 Μαρτίου) θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών ,book building. Η τιμή θα οριστικοποιηθεί με βάση τις προσφορές και μάλλον σε ένα εύρος μεταξύ 5,5 με 5,7 ευρώ ανά μετοχή με πιθανότερο τα 5,5 ευρώ.

Όσον αφορά το ύψος τηςαύξησηςη διοίκηση της MIG ζητά από τους ξένους μετόχους να μην υπάρξει προσδιορισμός του χρόνου αξιοποίησης των κεφαλαίων. Αν η θέση αυτή της MIG περάσει θα τις δώσει μεγαλύτερη ευελιξία καθώς οι περισσότεροι που παρακολουθούν τα τραπεζικά δρώμενα συμφωνούν ότι οι κινήσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Με βάση πληροφορίες έως τώρα 15 με 18 ξένοι έχουν αναφέρειότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 2,5 δις ευρώ και δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να αυξηθεί περαιτέρω με στόχο τα 5 δις ευρώ. Η Dubai , αν η αύξηση περιοριστείστα 2,5 δις ευρώ θα καταβάλλει περί τα 440 εκατ ευρώ ή 880 εκατ αν φθάσει τα 5 δις ευρώ.

Μεταξύ των ξένων συμπεριλαμβάνονται το Templeton , το Fidelity κ.α. Όσον αφορά κινήσεις στον χώρο των τραπεζών , πέραν από μια μεγάλη εξαγορά η MIG δεν θα απέκλειε να εξαγοράσει την Citigroup ή άλλη τράπεζα υπό όρους όπως έχει αποκαλύψει το «Reporter» από τις 23 Ιανουαρίου.

Επίσης στις 19 Φεβρουαρίου ανακοινώνονται τα κέρδη της Marfin Popular και της MIG μέσα στον Μάρτιο. Μετά τις 19 Φεβρουαρίου η MIG θα αρχίζει να αγοράζει μετοχές της τράπεζας με στόχο από 9,9% να φθάσει έως το 30% μεσοπρόθεσμα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |