Tuesday, January 27, 2009

Έλεος! Δυσαρέσκεια στη Wall Street για τα μπόνους

Έλεος! Δυσαρέσκεια στη Wall Street για τα μπόνους

Το 79% περίπου των εργαζομένων στην Wall Street έλαβε bonus για το 2008, ποσοστό υψηλότερο από το 66% των ερωτηθέντων που είχαν δηλώσει τον Οκτώβριο ότι ανέμεναν να λάβουν bonus, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα της eFinancialCareers.Com που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Από το σύνολο των εργαζομένων που έλαβαν bonus, το 46% ανέφερε πως αυτό ήταν υψηλότερο από πέρυσι. Το δείγμα αποτελείτο από 900 Αμερικανούς πολίτες που συμπλήρωσαν διαδικτυακά ερωτηματολόγια της εταιρείας από τις 7 έως τις 12 Ιανουαρίου. Στην αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, είχαν συμμετάσχει 1.300 άτομα και μόλις το 36% είχε απαντήσει πως ανέμενε το bonus του 2008 να είναι υψηλότερο.

Πάντως παρά το ό,τι δόθηκαν bonus εν τω μέσω της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που διανύουμε, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ήταν δυσαρεστημένοι με το ύψος του bonus που έλαβαν. Η πλειονότητα αυτών (89%), είχε εργασιακή εμπειρία πέντε ή και λιγότερα χρόνια.

«Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η πρακτική των μπόνους είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στο χρηματοπιστωτικό κλάδο», σημειώνει ο John Benson, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ερευνών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |