Tuesday, January 27, 2009

Αυτοκίνητα:Ευκαιρίες…κρίσης

Αυτοκίνητα:Ευκαιρίες…κρίσης


Ο τομέας των αυτοκινήτων βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση κατά γενική ομολογία, αλλά σίγουρα οι ευκαιρίες τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας για αγορά αυτοκινήτου είναι πάρα πολλές.Μπορεί η κρίση να μαστίζει τις αγορές διεθνώς, αλλά στην Κύπρο τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Σίγουρα προκύπτουν πολλές ευκαιρίες από αυτή τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς και να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε πριν.
Ο τομέας των αυτοκινήτων βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση κατά γενική ομολογία, αλλά σίγουρα οι ευκαιρίες τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας για αγορά αυτοκινήτου είναι πάρα πολλές και δεν υπάρχει σίγουρα λόγος πανικού, το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό, παρά πραγματικό.
Ο Κυριάκος Ζηντίλης, γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγόμενων Μηχανοκίνητων Οχημάτων επισήμανε ότι το παρά πολύ stock αυτοκινήτων ανάγκασε πολλές αντιπροσωπείες να προβούν σε διάφορες προσφορές για την πώληση των οχημάτων.
Το θέμα, εξήγησε, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά από την πολιτεία από τις συντεχνίες και τις αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων.
Υπερτονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και από πλευράς κυβέρνησης ανέφερε συγκεκριμένα ότι πρέπει να δοθούν προωθητικά μέτρα για να επαναδραστηριοποιηθεί ο τομέας των αυτοκινήτων με τα εξής:
1. Να εφαρμοστούν νέα διευρυμένα μέτρα απόσυρσης αυτοκινήτων
2. Μείωση δασμών
3. Να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με την υποστήριξη των αυτοκινήτων που υπάρχουν για να ελαφρυνθούν οι πιέσεις που υπάρχουν στον τομέα. 15.000 αυτοκίνητα περίπου βρίσκονται καθοδόν προς την Κύπρο και πρέπει να υπάρξει ειδικό φορολογικό καθεστώς για αυτά.
4. Το κράτος να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις ούτως ώστε να ανοιχτούν οι χρηματοδοτήσεις για τα αυτοκίνητα και πάλι. Ουσιαστικά να παρέχει εγγυήσεις σε αυτές για μας.
Κλείνοντας τόνισε ότι ήδη ως Σύνδεσμος προχωρήσαμε σε συναντήσεις συγκεκριμένες με τον Σύνδεσμο Τραπεζών ζητώντας την υποστήριξη τους και αναμένουμε τις απαντήσεις τους.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κύπρο για να κρίνετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική καθώς υπάρχει θετική πλευρά των πραγμάτων.

Char. Pilakoutas Group (BMW)
Παρόλο που αυτή την περίοδο δεν έχουμε κάποιες ειδικές τιμές, δήλωσε ο Άντρος Σκαλιστής marketing manager της Char. Pilakoutas Group, που είναι επίσημη αντιπρόσωπος της BMW, λόγω της δεδομένης κατάστασης που υπάρχει σήμερα, κάποιες ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν και σε εμάς επομένως ας περάσει από τα showroom μας ο κόσμος να τα δει.

CTC Automotive Ltd (Volvo)
Προσφέρουμε αυτοκίνητα για την αποφυγή υπερκέρδους σε τιμές προσιτές και το premium να είναι προσιτό σε αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν οπότε συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο ,καθώς το stock μας είναι διαχειρίσιμο, όπως επισημαίνει ο Business Unit Manager της CTC Automotive Ltd, Δονάτος Δήμου που είναι υπεύθυνος για τη Volvo και του After Sales Service.
Καθώς τα περιθώρια κέρδους του κάθε αυτοκινήτου έχουν περιοριστεί σημαντικά λόγω του σκληρού ανταγωνισμού σήμερα δεν είναι εφικτό να ρίξουμε κι άλλο τις τιμές. Εμείς κινούμαστε πάνω στην ίδια πλατφόρμα όπως και πριν, καθώς εκτός από την ασφάλεια προς τον πελάτη την προσφέρουμε σε πολύ προσιτές τιμές, τονίζει.
Ο κ. Δήμου θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: Εάν σήμερα ήταν ένα αυτοκίνητο €20.000 και γίνεται €18.000 αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση;, απαντά: «Μέσα στα πλαίσια του αποπληθωρισμού που ζούμε η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη», αναφέρει καθώς οι καταναλωτές ακόμη και εκείνοι που είναι έτοιμοι να αγοράσουνε αναβάλουν την αγορά τους για κάποιους μήνες υπό την προσμονή ακόμα χαμηλότερων τιμών.
«Εμείς προσφέρουμε αυτοκίνητα best value for money και θεωρούμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά. Σε εμάς θα καταφέρουν να επιλέξουν το best value for money που είναι διαχρονικό εδώ.

CTC Automotive Ltd (Hyundai)
Στα πλαίσια του σχεδίου απόσυρσης αυτοκινήτων της κυβέρνησης τα πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερα, σύμφωνα με τον κ. Γιώργος Κοζάκο, brand manager της Hyundai και διευθυντής πωλήσεων της CTC Automotive Ltd. Οι αποσύρσεις μπορεί να βοηθήσουν οικονομικά σημαντικά καθώς ανέρχεται μέχρι και €2.400 η χορηγία για αυτοκίνητα χαμηλά σε εκπομπές ρύπων και κατανάλωσης καυσίμων €1.600 και €683 αντίστοιχα. Καθώς η εταιρεία έχει αυτοκίνητα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή τα Hyundai i10 το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί ευκαιρία για το καταναλωτικό κοινό και θα μας βοηθήσει και εμάς να αναζωογονηθούμε.


Cyprus Import Corporation Ltd (Mercedes)
Όπως μας δήλωσε ο Λάκης Κωστέκογλου διευθυντής πωλήσεων της Cyprus Import Corporation Ltd (Mercedes), η εταιρεία βγαίνει με προσφορά για την Mercedes E200K €42.000 στο δρόμο. Τιμή τιμοκαταλόγου για την εν λόγω E200K ήταν προηγουμένως €55.800 περίπου.
"Επίσης βγαίνουμε με προσφορά και για την Mercedes CLK, όπου η Coupe θα είναι €44.000 στο δρόμο τώρα, ενώ η Cabrio €47.000", είπε. Οι προηγούμενες τιμές για την Coupe ήταν €58.000, ενώ η Cabrio €63.000.
Να σημειώσουμε ότι η προσφορά αφορά ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

Demstar Automotive Ltd (Honda)
Πιστεύουμε ότι είναι σε καλά επίπεδα τιμών τα αυτοκίνητά μας, εξηγεί ο Αλέξανδρος Δημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της Demstar Automotive Ltd (Honda) και θεωρούμε ότι η ποικιλία της γκάμας των μοντέλων μας δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να διαλέξει ανάμεσα σε οικονομικά αυτοκίνητα και αξιόπιστα.
«Και μέσα αυτή την περίοδο που ο τομέας μας διέρχεται κάποια ύφεση, πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητα μας ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών», λέει ο κ. Δημητρίου. Είναι οικονομικά αξιόπιστα και με χαμηλούς ρύπους, προσθέτει και επομένως είναι αυτοκίνητα που θα λέγαμε ότι αυτή τη στιγμή απευθύνονται στον κάθε Κύπριο που σκέφτεται λογικά και όχι με αρχοντοχωριατισμό που παρατηρείται το να εισάγονται μεταχειρισμένα ρυπογόνα αυτοκίνητα πολυτελείας, είπε χαρακτηριστικά.
«Παράλληλα θεωρούμε ότι θα συμβάλει και το υβριδικό αυτοκίνητό μας την κατάσταση αλλά και το νέο Honda Insight που θα έρθει σε ένα δίμηνο περίπου», κατέληξε.

Dickran Ouzounian (Toyota, Lexus)
«Το 2009 είναι μια χρονιά, όπου η εταιρεία έχει 13 μοντέλα να δείξει», μας ανέφερε ο Δημήτρης Μελανθίου
Σε μια τέτοια περίοδο τώρα είναι η ευκαιρία ο καθένας να επιλέξει και να ξοδέψει λελογισμένα, αναφέρει ο κ. Μελανθίου.
Υπάρχουν λύσεις σε πολύ λογικές τιμές και πρέπει κανείς σε δύσκολους καιρούς να επιλέξει την ποιότητα, διαχρονικές μάρκες με παρελθόν και μέλλον για να εξασφαλιστεί η διάρκεια και η εξοικονόμηση των χρημάτων τους σε μακροπρόθεσμο χρόνο.

D.J. Demades&Sons Ltd. Cyprus (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional)
Όλοι σε αυτό την περίοδο προβαίνουν σε ειδικές τιμές όπως και εμείς σε μια γενικότητα, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Γαβριηλίδη γενικό διευθυντή της D.J. Demades & Sons Ltd (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional).
Σίγουρα προσφέρουμε ειδικές τιμές και επίσης προσφέρουμε προγράμματα εκτεταμένης εγγύησης και συντήρησης αυτοκινήτων.

Doms Group (Renault, Jeep)
"Εμείς σαν Doms έχουμε ήδη βγάλει δύο προσφορές", εξήγησε ο κ. Ζηντίλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η μία φέρει το σλόγκαν «Όλα τα λεφτά» όπου δίνουμε ένα αυτοκίνητο και σε δύο χρόνια το ξαναγοράζουμε στην ίδια τιμή χωρίς ο πελάτης να έχει χάσει ούτε ένα ευρώ.
«Ως επίσης έχουμε προβεί και σε προσφορές – εκπτώσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 20%», είπε.


Fairways Motor Enterprises (Mitsubishi)
Τα αυτοκίνητά της Fairways Motor Enterprises (Mitsubishi), όπως επισημαίνει ο marketing manager της εταιρείας Μαρίνος Χαραλάμπους, ανέκαθεν ήταν σε πολύ καλές τιμές. Παρόλο που η εταιρεία δεν είχε καθόλου πτώση στις πωλήσεις της, την ανησυχεί η κατάσταση που επικρατεί και δεν μένει άπραγη.
Στα μοντέλα μας υπάρχει αρκετή πολυτέλεια, τεχνολογία και εξοπλισμός σε πάρα πολύ λογικές τιμές και παράλληλα έχει βοηθήσει την κατάσταση το γεγονός ότι θα έχουμε ένα αυτοκίνητο σύντομα, το οποίο θα επιχορηγείται από την κυβέρνηση με γύρω στα €2.400, προσθέτει ο κ. Χαραλάμπους.
Το συγκεκριμένο μοντέλο, επισημαίνει, το οποίο έχει κατανάλωση 5lt/100 km και ρύπους 119 gr/km- οι καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας- θα δικαιούται αυτή την επιχορήγηση στη διάρκεια του σχεδίου απόσυρσης.
«Αυτό, καθώς και δύο άλλα νέα μοντέλα- Lancer Sportback και μικρό SUV- που σύντομα θα κυκλοφορήσουν, πιστεύουμε ότι στην προκείμενη πτώση θα κρατήσουν τις πωλήσεις μας σε καλά επίπεδα», είπε.

Michael’s Automotive (Ford)
Η εταιρεία δεν παρουσίασε πτώση στις πωλήσεις της σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της Michael’s Automotive (Ford), Βάσω Μιχαήλ.
Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες στην παρούσα φάση όχι όμως για αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά για να ευχαριστήσει η εταιρεία τους πελάτες της που χαρίζουν την πρωτιά στην Ford τα τελευταία τρία συνεχόμενα χρόνια, τόνισε η κ. Μιχαήλ,
Έτσι παρέχει για ένα Mondeo 1.6 αξίας €22.500 παίρνουν δωρεάν ένα Fiesta του 2005 αξίας €5.500 ευρώ, δύο χρονών αυτοκίνητο που είναι σε άψογη κατάσταση με μόνο 30.000km και είναι για περιορισμένο αριθμό οχημάτων.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική για την προσφορά, μας είπε η κ. Μιχαήλ δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένη για το γεγονός.

Unicars Ltd (Volkwagen, Audi, Skoda, Seat)
H Unicars Ltd (Volkwagen, Audi, Skoda, Seat) έχει διάφορες προσφορές σε προσφέροντας πολλές ευκαιρίες στο καταναλωτικό κοινό σε όλα τα μοντέλα του στόκ, όπως μας λέει ο Αλέξανδρος Διογένους, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ανάμεσα σε άλλα ότι προσφέρει τα εξής μοντέλα σε ειδικές τιμές:
To Volkswagen Gold με έκπτωση €2.600 συν πέντε χρόνια δωρεάν service.
Το Audi Α4 Cabriolet από €52.000, €42.000
To Seat Leon FR από €28.090, €26.900
To Skoda Octavia RS €35.000, €33.000
Κλείνοντας ο κ. Διογένους κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τα Showroom της εταιρείας και να επωφεληθεί των πολύ καλών τιμών που υπάρχουν.

source: inbusiness.com

No comments:

Share |