Tuesday, January 20, 2009

Fiat: Αποκτά το 35% της Chrysler

Fiat: Αποκτά το 35% της Chrysler

Ανοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ επιχειρεί η Fiat, η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Chrysler για την αγορά μεριδίου 35% στην τελευταία. Το deal υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και η ιδιοκτήτρια της Chrysler, Cerberus Capital Management, με τη συμφωνία αυτή η αμερικανική εταιρεία αποκτά πρόσβαση σε ανταγωνιστική τεχνολογία για την κατασκευή ενεργειακά αποδοτικότερων οχημάτων στα εργοστάσιά της.Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Fiat θα παράσχει επίσης τεχνολογία για κινητήρες, ούτως ώστε να βοηθήσει την Chrysler να κατασκευάσει νέα μικρά αυτοκίνητα. Η συμμαχία των δύο εταιρειών δεν προβλέπει μια επένδυση της Fiat σε μετρητά στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ούτε τη δέσμευση για χρηματοδότησή της στο μέλλον.

Η εν λόγω συμφωνία θα ευνοήσει σημαντικά και την Chrysler η οποία προσπαθεί να βρει συμμάχους εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης από το 1992 που ταλανίζει την αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.

Για τη Fiat το deal θα τη βοηθήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η ιταλική εταιρεία θα μπορέσει να πουλήσει τα μικρού κυβισμού οχήματά της στις ΗΠΑ μέσω του δικτύου διανομής της Chrysler.

REPORTER.GR

No comments:

Share |