Tuesday, January 20, 2009

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το αργό- Πάνω από τα 37 δολ.

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το αργό- Πάνω από τα 37 δολ.

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε πάλι η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, το οποίο καταγράφει μεγάλη νευρικότητα και διακυμάνσεις, καθώς το συμβόλαιο Φεβρουαρίου λήγει σήμερα. Νωρίτερα σήμερα κατέγραφε ισχυρές απώλειες κάτω από τα 33 δολάρια, μετά και την παρέμβαση της Βρετανίας για τη διάσωση πιστωτικού ιδρύματος για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες εντείνει τις εκτιμήσεις ότι η παγκόσμια ύφεση θα παραταθεί. Η επιβράδυνση της ζήτησης παγκοσμίως, η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στα χαμηλά τεσσάρων μηνών (32,40 δολάρια το βαρέλι) που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Φεβρουαρίου ενισχύεται 1,40% στα 37,91 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα σήμερα υποχώρησε μέχρι τα 32,84 δολάρια το βαρέλι με πτώση 10%. Σημειώνεται ότι το εν λόγω συμβόλαιο λήγει σήμερα. Το αντίστοιχο του Μαρτίου ενισχύεται κατά 1,40% στα 43,12 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του μπρεντ για το Φεβρουάριο ενισχύεται κατά 1,39% στα 44,09 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |