Tuesday, January 20, 2009

Μεγάλη ανατροπή για το αργό- Κέρδη ανω των 2 δολαρίων

Μεγάλη ανατροπή για το αργό- Κέρδη ανω των 2 δολαρίων

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε το αργό σήμερα, αφού από τις απώλειες που έφτασαν ενδοσυνεδριακά ακόμα και το 10%, κατάφερε να κλείσει με κέρδη, παρ΄ όλη την παρέμβαση της Βρετανίας για τη διάσωση πιστωτικού ιδρύματος για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες που ενέτεινε τις εκτιμήσεις ότι η παγκόσμια ύφεση θα παραταθεί. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε ανοδο 2,23 δολάρια στα 38,74 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα σήμερα υποχώρησε μέχρι τα 32,84 δολάρια το βαρέλι με πτώση 10%. Σημειώνεται ότι το εν λόγω συμβόλαιο έληξε σήμερα. Το αντίστοιχο του Μαρτίου υποχώρησε κατά 4.5% στα 40,84 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του μπρεντ για το Φεβρουάριο υποχώρησε κατά 1,6% στα 43,81 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Ωστόσο, η επιβράδυνση της ζήτησης παγκοσμίως, η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στα χαμηλά τεσσάρων μηνών (32,40 δολάρια το βαρέλι) που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Αύριο ανακοινώνονται τα αποθέματα του αργού, για τα οποία αναμένεται νέα αύξηση της τάξεως του 1,5 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των αναλυτών του δικτύου Bloomberg.

REPORTER.GR

No comments:

Share |