Wednesday, January 21, 2009

«Χαστούκι» και από Deutsche Bank στις ελληνικές τράπεζες - Στα δικαστήρια η Τράπεζα Πειραιώς

«Χαστούκι» και από Deutsche Bank στις ελληνικές τράπεζες - Στα δικαστήρια η Τράπεζα Πειραιώς

Ηχηρή απάντηση στη Deutsche Bank δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του γερμανικού οίκου σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες και στην οποία γίνεται λόγος για κλασική πιστωτική τραγωδία. Η Τράπεζα Πειραιώς, σε σχέση με την έκθεση της Deutsche Bank για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες που δημοσιεύθηκε σήμερα, ανακοινώνει ότι της προξένησαν κατάπληξη οι αυθαίρετες υποθέσεις και τα σοβαρά λάθη της έκθεσης, που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και δεν εξυπηρετούν την αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Η Τράπεζα Πειραιώς, για προστασία των μετόχων της και των επενδυτών, επιφυλάσσεται να προσφύγει με νομικές ενέργειες στα αρμόδια δικαστήρια, και παράλληλα να ζητήσει τη διερεύνηση πρόσφατων συναλλαγών παραγώγων επί της μετοχής της.
Ο οίκος δίνει τιμή στόχο τα 8,1 ευρώ από 24,5 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2,4 ευρώ από 6,5 ευρώ για την Marfin. Σημειώνεται πως η προηγούμενη σύσταση για τις δύο τράπεζες ήταν διακράτηση και ο οίκος τις αναβάθμισε.

Επιπλέον μείωσε την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 13,8 ευρώ από 40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση διακράτησης. Μείωσε την τιμή στόχο για τη Eurobank στα 5,3 ευρώ από 19 ευρώ αναβαθμίζοντας τη σύσταση από πώληση σε διακράτηση, μείωσε την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 4,4 ευρώ από 28 ευρώ υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε πώληση από αγορά, διατηρεί τη σύσταση πώλησης για την ATE Bank και μειώνει την τιμή στόχο στα 0,8 ευρώ από 2,6 ευρώ, ενώ σύσταση πώλησης έναντι διακράτησης έδωσε και για την Τράπεζα Κύπρου μειώνοντας την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ από 9,5 ευρώ.

Για τις Alpha Bank και Marfin σημειώνει πως οι δύο αυτές τράπεζες έχουν ελκυστική αποτίμηση συγκριτικά με τις αντίστοιχες εγχώριες τράπεζες αλλά και τις τράπεζες της Ευρώπης, ενώ έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση πριν αλλά και μετά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Η Marfin έχει τη μικρότερη έκθεση έναντι των ομοειδών και η Alpha την τρίτη μικρότερη στις αναδυόμενες αγορές σε ό,τι αφορά την πιστωτική επέκταση. Στις μετοχές που προτιμά λιγότερο περιλαμβάνει την Πειραιώς και την ΑΤΕ Bank. Περισσότερο μοχλευμένη έναντι της Marfin είναι η Κύπρου.

Για την Εθνική περιμένει κέρδη ανά μετοχή 3,02 ευρώ το 2008 και 1,86 ευρώ το 2009, για τη Eurobank 1,51 και 0,64 ευρώ, για την Alpha Bank 1,56 ευρώ και 1,04 ευρώ, για την Πειραιώς 1,60 ευρώ και 0,30 ευρώ, για την ΑΤΕ 0,08 και -0,08 για την Κύπρου 0,85 ευρώ και 0,45 ευρώ και για τη Marfin 0,49 ευρώ και 0,30 ευρώ αντίστοιχα. Οι εκτιμήσεις αυτές είναι σημαντικά μειωμένες έναντι των προηγούμενων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |