Wednesday, January 21, 2009

IBM: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου

IBM: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της κορυφαίας εταιρείας πληροφορικής International Business Machines (IBM) στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της IBM σημείωσαν άνοδο 12% και διαμορφώθηκαν στα 4,43 δισ. δολ. ή 3,28 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 3,95 δισ. δολ. ή 2,80 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού εξάλλου διαμορφώθηκαν στα 27 δισ. δολ. από 28,9 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας πτώση 6,4%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 3,03 δολ. ανά μετοχή με έσοδα ύψους 27,9 δισ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η IBM ανακοίνωσε ότι αναμένει να καταγράψει κέρδη τουλάχιστον 9,20 δολ. ανά μετοχή το 2009, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 8,75 δολ. ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2008 η IBM ανακοίνωσε:
- Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 103,6 δισ. δολ.
- Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 16,7 δισ. δολ.
- Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 8,93 δολ.

"Ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο ολοκληρώνει ένα εξαιρετικό έτος", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM, Samuel J. Palmisano. "Το 2008 οι επιδόσεις της IBM ήταν καλές σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Σαφώς η στρατηγική μετασχηματισμού -δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στα πιο επικερδή τμήματα της βιομηχανίας, επενδύοντας στις αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη και ενισχύοντας την παραγωγικότητα μέσω της παγκόσμιας ενοποιήσεις- συνεχίζει να αποδίδει".

CAPITAL.GR

No comments:

Share |