Wednesday, January 21, 2009

Απώλειες 152 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο για τα hedge funds

Απώλειες 152 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο για τα hedge funds


Κεφάλαια 152 δισ. δολ. απέσυραν οι επενδυτές από τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, γνωστά και ως hedge funds, το δ΄ τρίμηνο του έτους, καθώς η βιομηχανία κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις σε διάστημα σχεδόν δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Hedge Fund Research Inc. όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η αξία των παγίων των hedge-funds διεθνώς υποχώρησε στα 1,4 τρισ. δολ. στα τέλη του έτους, ήτοι στα επίπεδα του 2006 και περίπου 525 δισ. δολ. χαμηλότερα από την κορυφή των 1,93 τρισ. δολ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών με έδρα το Σικάγο.

"Η αποστροφή των επενδυτών στον κίνδυνο παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έως τα τέλη του έτους", δήλωσε ο πρόεδρος της Hedge Fund Research, Kenneth Heinz. "Οι επιστροφές κεφαλαίου ήταν διαδεδομένες σε ολόκληρη τη βιομηχανία χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανά τομέα στρατηγικής, γεωγραφική κάλυψη, μέγεθος και απόδοση".

Οι επενδύσεις των hedge funds κατέγραψαν απώλειες-ρεκόρ 18,3% το περασμένο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία, τις υψηλότερες από τότε που ξεκίνησε την παρακολούθηση των δεδομένων το 1990.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |