Wednesday, January 21, 2009

Πάνω από τα 41 δολάρια το αργό

Πάνω από τα 41 δολάρια το αργό

Πάνω από τα 41 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται το αργό. Την άνοδο του πετρελαίου ευνοεί το θετικό κλίμα στις χρηματαγορές, καθώς εικάζεται ότι το σχέδιο στήριξης των τραπεζών από το Μπαράκ Ομπάμα, θα βοηθήσει τον κλάδο να ανακάμψει.
Επίσης, ο ΟΠΕΚ δεν αποκλείεικαι νέα μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής κατά την προσεχή σύνοδο που θα γίνει στη Βιέννη, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η τιμή του.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου διαπραγματεύεται στα 41,08 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,59%, ενώ νωρίτερα έφτασε και τα 41,99 δολάρια.

Το συμβόλαιο του μπρεντ άμεσης παράδοσης βρίσκεται στα 42,79 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,34%.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου έληξε χτες σημειώνοντας άνοδο 6,1%, στα 38,74 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου νωρίτερα κινήθηκε πτωτικά μετά τις προβλέψεις ότι αναφορά του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ θα δείξει αύξηση των αποθεμάτων κατά 10% σε σχέση με το μέσο όρο πενταετίας, για 15η φορά μέσα στις τελευταίες 17 εβδομάδες. Τα αποθέματα εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.


REPORTER.GR

No comments:

Share |