Wednesday, January 21, 2009

Μετρούν ημέρες Χατζηξενοφώντος και Φιερού

Μετρούν ημέρες Χατζηξενοφώντος και Φιερού


Για την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 η ώρα το πρωί επιφύλαξε το δικαστήριο την απόφαση του, στην υπόθεση παραποίησης στοιχείων με σκοπό την καταδολίευση, από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της «Λευκόνοικο Χρηματιστηριακής» Ανδρέα Χατζηξενοφώντος και την τότε οικονομική διευθύντρια Άντρη Φιερού.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και στις 12 κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, αγόρευσαν υπέρ του μετριασμού της ποινής τους.

Επικαλούμενοι το Σύνταγμα ζήτησαν την αναστολή οποιασδήποτε ποινικής φυλάκισης λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος (8 χρόνια) που έχει παρέλθει από τη διάπραξη του αδικήματος.

Επικαλούμενοι ταυτόχρονα το πρότερο λευκό ποινικό μητρώο των δύο κατηγορουμένων και υποστηρίζοντας ότι από την πράξη των δύο κατηγορουμένων δεν υπέστη οποιοσδήποτε ζημιά, ούτε η εταιρεία, ούτε οποιοσδήποτε επενδυτής μέτοχος, ή τρίτο πρόσωπο, ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου.

Την περασμένη Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι, Ανδρέας Χατζηξενοφώντος και Άντρη Φιερού, κρίθηκαν ένοχοι για τρεις επιταγές που εξέδωσαν το 2001 προς όφελος της εταιρείας CN Hadjigavriel Stockbrokers και στον Κώστα Χατζηγαβριήλ ύψους £5,5 εκ., την εκκαθάριση των οποίων δεν πέρασαν στα βιβλία της «Λευκόνοικο Χρηματιστηριακής».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρεώσεις της Χρηματιστηριακής να παρουσιάζονται μειωμένες και το τραπεζικό υπόλοιπο αυξημένο με το αντίστοιχο ποσό των £5,5 εκ.

Όπως αναφέρθηκε επίσης ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ανδρέας Χατζηξενοφώντος δεν ασχολείται από το 2004 με οποιεσδήποτε χρηματιστηριακές πράξεις, διδάσκει σε 2 ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο, ενώ η Άντρη Φιερού διατηρεί δικό της ελεγκτικό γραφείο στη Λευκωσία.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |