Wednesday, January 21, 2009

Υπερκάλυψη 5ετούς ομολόγου

Υπερκάλυψη 5ετούς ομολόγου

Το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου αναφοράς με την υψηλή απόδοση του να προσελκύει το ενδιαφέρον.

Το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου αναφοράς με την υψηλή απόδοση του να προσελκύει το ενδιαφέρον και τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το κόστος δανεισμού θα είναι αυξημένο το 2009 για την κάλυψη των αυξημένων δανειακών αναγκών της χώρας.

Το ομόλογο, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2014 και έχει κουπόνι 5,5%, τιμολογήθηκε 325,10 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο 5ετές γερμανικό, λήξης 2014.

«Η τιμολόγηση ήταν αρκετά γενναιόδωρη και αυτό βοήθησε», δήλωσε στο Reuters ο Sean Maloney, αναλυτής στη Nomura στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορές ύψους 7,5 δις ευρώ. Περισσότερες από τις μισές προήλθαν από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές.

«Η έκδοση πήγε αρκετά καλά δεδομένων των συνθηκών στις αγορές και τον θόρυβο που έγινε από την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |