Friday, December 19, 2008

Marfin: Κέρδος 55 εκατ ευρώ από την πώληση των ασφαλιστικών στην CNP

Marfin: Κέρδος 55 εκατ ευρώ από την πώληση των ασφαλιστικών στην CNP

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της CNP Assurances (CNP) και της Marfin popular Bankμε σκοπό την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω των τραπεζικών δικτύων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Marfin Popular Bank από την πώληση των μετοχών των ασφαλιστικών εταιριών θα εγγράψει 55 εκατ. ευρώ κέρδος το οποίο θα ενισχύσει τα αποτελέσματα χρήσης 2008.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκετον Ιούλιο του 2008 περιλαμβάνει αφενός τη μεταβίβαση από την Marfin popular Bankστην CNP του50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της «MARFIN INSURANCE HOLDINGS », η οποία αποτελεί τον ασφαλιστικό βραχίονα του ομίλου της MPB, αφετέρου τη σύναψη δεκαετούς ανανεώσιμης αποκλειστικής συμφωνίας διανομής με την ευχέρεια επέκτασης και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η MPB.

Η «MARFIN INSURANCE HOLDINGS» κατέχει το 100% των Laiki Cyprialife (LCL- ασφάλειες Ζωής στην Κύπρο), Laiki Insurance (LI- ασφάλειες γενικού κλάδου στην Κύπρο), Marfin Life (ML -ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα) και Marfin Brokers (MB -πρακτορειακές ασφαλιστικές εργασίες στην Ελλάδα).

REPORTER.GR

No comments:

Share |