Friday, December 19, 2008

EFG International: Καμία έκθεση στα funds του Madoff

EFG International: Καμία έκθεση στα funds του Madoff

«Η EFG International δεν έχει καμία έκθεση σε κανένα από τα funds που διαχειριζόταν ή συμβούλευε η Madoff, κατά συνέπεια δεν έχει και απώλειες». Αυτό ανακοίνωσε το πρωί η Τράπεζα, επιθυμώντας να δώσει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να έχει θέση στο επενδυτικό όχημα του μέχρι πρότινος πιο επιτυχημένου διαχειριστή κεφαλαίων στις ΗΠΑ, ο οποίος τώρα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.Η τράπεζα τονίζει ότι μόνο συγκεκριμένοι πελάτες του private banking έχουν έκθεση σε τρίτα funds τα οποία είχαν επενδύσει στη Madoff. Το ποσό εκτιμάται σε 130 εκατ. δολάρια περίπου, τα οποία βρίσκονται σε χωριστά χαρτοφυλάκια.

Βάσει των παραπάνω η EFG International επισημαίνει δεν αναμένει επίδραση στα μεγέθη ούτε του 2008 ούτε μελλοντικά από την υπόθεση Madoff.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2008, η EFG International σημείωσε αύξηση κερδών σε ποσοστό 13%, στα 178.7 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 18% στα 527.6 εκατ. φράγκα. Η τράπεζα είχε στις 30 Ιουνίου υπό διαχείριση κεφάλαια συνολικού ύψους 101 δις. φράγκων, 16% περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |