Wednesday, October 22, 2008

Σε χαμηλά έτους ο χρυσός-Κάτω από τα 750 δολ.

Σε χαμηλά έτους ο χρυσός-Κάτω από τα 750 δολ.

Κάτω από τα 750 δολάρια υποχώρησε ο χρυσός, για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, στον απόηχο του αλματος ανόδου που πραγματοποιεί το δολάριο. Η ανοδος του δολαρίου κάνει πιο ακριβά τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάρια, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 4,3%, στα 735,20 δολάρια η ουγγιά. Το δολάριο ενισχύεται κατά 2,3% έναντι 6 βασικών νομισμάτων, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2006.

Μέχρι χθες ο χρυσός υποχωρούσε κατά 8,4% από την αρχή του έτους, την ώρα που το δολάριο πραγματοποιεί κέρδη 9,5% έναντι των 6 βασικών νομισμάτων την ίδια περίοδο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός κατέγραψε πτώση ύψους 8,7%, αγγίζοντας τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 13 μηνών, ωθώντας τη UBS να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το χρυσό το τρέχον τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η UBS εκτιμά το χρυσό στα 800 δολάρια την ουγγιά, από 925 δολάρια προηγουμένως.

Επιπλέον, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank της Νέας Υόρκης, ο χρυσός θα διαμορφωθεί στα 760 δολάρια, σύμφωνα με την παρούσα ενίσχυση του δολαρίου.

Στο ίδιο πρόσημο έκλεισε και το ασήμι που υποχώρησε κατά 6% στα 9,4 δολάρια η ουγγιά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |