Wednesday, October 22, 2008

Samsung: Απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της SanDisk

Samsung: Απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της SanDisk

ΑΠΕΣΥΡΕ η Samsung Electronics Co., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών του κόσμου, την προσφορά της ύψους 5,85 δισ. δολ. για την εξαγορά της SanDisk Corp., λέγοντας ότι οι ζημίες της αμερικανικής εταιρείας ενδέχεται να διευρυνθούν καθώς ο κορεσμός αναγκάζει της εταιρείες τσιπ να μειώσουν τις τιμές.

Η Samsung απέσυρε την προσφορά των 26 δολ. ανά μετοχή μετά από προσπάθεια έξι μηνών για την εξαγορά της SanDisk η οποία δεν είχε νόημα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, Lee Yoon Woo. Οι μετοχές της SanDisk έχουν σημειώσει απώλειες 34% φθάνοντας στα 14,76 δολ. η μία στο Nasdaq [.IXIC] της Ν. Υόρκης μέσα σε ένα μήνα.

Οι μετοχές της Samsung σημείωσαν απώλειες 0,4% στις 11:39 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Κορέας. Οι μετοχές της Toshiba που έχει venture παραγωγής τσιπ με την SanDisk σημείωσαν σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο άνοδο 0,3%.

Η SanDisk, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής καρτών μνήμης για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εμφάνισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ζημίες μετά τον κορεσμό στον κλάδο που οδήγησε τις τιμές των τσιπ μνήμης χαμηλότερα. Σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ryan Donovan είπε ότι η εταιρεία δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Samsung ανακοίνωσε την απόφασή της δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Toshiba που συμφώνησε να αγοράσει το 30% της δυναμικότητας στο venture της με την SanDisk για να έχει φθηνότερη πρόσβαση στον εξοπλισμό κατασκευής. Οι εταιρείες που έχουν από κοινού δύο εργοστάσια στην Ιαπωνία θα μοιραστούν το λοιπό 70% της παραγωγής.

Φέτος ο δείκτης των τσιπ μνήμης NAND έχει υποχωρήσει 55% εξ αιτίας του κορεσμού της αγοράς, σύμφωνα με την Dramexchange Technology Inc., διαχειρίστρια της μεγαλύτερης αγοράς σποτ των τσιπ στην Ασία. Η κατάσταση του κλάδου ενδέχεται να είναι χειρότερη σε έξι με εννέα μήνες από σήμερα σύμφωνα με έκθεση της UBS AG στις 8 Σεπτεμβρίου.



NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |