Friday, September 5, 2008

Altria: Συνομιλίες για την εξαγορά της UST

Altria: Συνομιλίες για την εξαγορά της UST

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της UST βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική καπνοβιομηχανία Altria Group, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί της ανάπτυξης που απολαμβάνει η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ταμπάκου, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα στο website της εφημερίδας, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα, η Altria, η οποία παρασκευάζει τα δημοφιλή τσιγάρα Marlboro, και η UST βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες. Οι NYT δεν αποκαλύπτουν, πάντως, περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η εξαγορά της UST εκτιμάται ότι θα δώσει στην Altria σχεδόν το 60% των αμερικανικών παραδόσεων ταμπάκου, μια αγορά αξίας 3,7 δισ. δολαρίων, η οποία αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 7% περίπου. Σύμφωνα με την Altria, η κατανάλωση τσιγάρων αναμένεται να υποχωρήσει φέτος κατά 3,5%.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Ντέιβιντ Σιλβία, αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες της αγοράς», ενώ ο εκπρόσωπος της UST Μαρκ Ροτζελέ δεν απάντησε σε χθεσινό e-mail προκειμένου να σχολιάσει το θέμα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |