Friday, September 5, 2008

Samsung Electronics: Πιθανή εξαγορά της SanDisk

Samsung Electronics: Πιθανή εξαγορά της SanDisk

Σε απόκτηση της αμερικανικής κατασκευάστριας καρτών μνήμης SanDisk, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται στα τρία δισ. δολάρια, πιθανόν να προχωρήσει η Samsung Electronics, η Νο2 κατασκευάστριας επεξεργαστών στον κόσμο, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Τζέιμς Τσουνγκ, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία «μελετά διάφορες επιλογές αναφορικά με την SanDisk, ωστόσο δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία απόφαση».

Σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Edaily, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές από τον τραπεζικό τομέα και τη βιομηχανία ημιαγωγών, αναφέρει ότι η Samsung Electronics προσέλαβε πριν από ένα μήνα την JPMorgan Chase & Co. προκειμένου να τη συμβουλεύσει.

Μια πιθανή εξαγορά της SanDisk αναμένεται να ενισχύσει την υπεροχή της Samsung έναντι της Toshiba σε μια αγορά αξίας 15 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι οι κατασκευαστές επεξεργαστών δέχονται πιέσεις να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, μετά τη σημαντική μείωση των τιμών φέτος, η οποία οδήγησε τη SanDisk στις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες σε διάστημα σχεδόν επτά ετών.

Αναλυτές επισημαίνουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρές εταιρείες του κλάδου, παρατηρώντας, ότι αν αυτές απορροφηθούν από μεγαλύτερες, θα είναι πιο εύκολο για τη βιομηχανία να ελέγξει τις τιμές.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |