Friday, September 5, 2008

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Προς τα 107 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου , διευρύνοντας τις απώλειες της τρέχουσας εβδομάδας, οι οποίες άγγιξαν το 8%, με τους traders να αποχωρούν από τις θέσεις τους στις αγορές εμπορευμάτων.

Στην πτώση των τιμών συμβάλλουν και οι ενδείξεις ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου έχουν αρχίσει να περιορίζουν τη ζήτηση.

Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας επισκίασαν την απρόσμενη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα θα εμφανιστούν μειωμένα και την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω της επίδρασης του τυφώνα «Γκούσταβ» στην παραγωγή.

Στις 9.36’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αργού για παράδοση τον Οκτώβριο υποχώρησε κατά 55 σεντς στα 107,34 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο έκλεισε χθες στα 107,89 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 105,94 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 36 σεντς.

«Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, το ισχυρότερο δολάριο, και, πιθανόν, οι εικασίες της αγοράς ότι ο ΟΠΕΚ ενδεχομένως να μην μεταβάλει τα επίπεδα της παραγωγής μετά τη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα, οδήγησαν σε πτώση τις τιμές πετρελαίου», αναφέρει ο Ντέιβιντ Μουρ της Commonwealth Bank of Australia.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |