Friday, September 5, 2008

WSJ: Προς πώληση των μονάδων κατασκευής υπολογιστών η Dell

WSJ: Προς πώληση των μονάδων κατασκευής υπολογιστών η Dell

Σε πώληση του συνόλου των παραγωγικών της μονάδων, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσανατολίζεται η Dell και γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη προσεγγίσει διάφορους κατασκευαστές υπολογιστών, όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Στόχος της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών, είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, να περιορίσει τις δαπάνες της. Η απόφασή της να πουλήσει τα εργοστάσια συνιστά μια σημαντική μεταστροφή στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η Dell σήμερα, κατασκευάζοντας η ίδια τα προϊόντα της.

Όπως επισημαίνει η WSJ, η εταιρεία επιθυμεί πλέον να αναθέτει σε άλλες εταιρείες – με εργολαβία – την κατασκευή των υπολογιστών της.

Η Dell επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών το τελευταίο τρίμηνο, μετά την απόφαση της εταιρείας να μειώσει τις τιμές προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικότερη έναντι της Hewlett-Packard.

Η πώληση των παραγωγικών μονάδων και η στροφή του ενδιαφέροντός της στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ εκτιμάται ότι πιθανόν να συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλει η εταιρεία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |