Friday, December 31, 2010

Happy New Year!


ecoandbus.com Team wishes you a Happy New Year!

Thursday, December 30, 2010

ΗΠΑ: Απροσδόκητη άνοδος του μεταποιητικόύ PMI του Σικάγο το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Απροσδόκητη άνοδος του μεταποιητικόύ PMI του Σικάγο το Δεκέμβριο

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε το Δεκέμβριο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για την περιοχή του Σικάγο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 68,6 μονάδες από τις 62,5 μονάδες το Νοέμβριο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 61 μονάδες. Σημειώνεται ότι μεγέθη πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν ανάπτυξη, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στις επιμέρους υποκατηγορίες του δείκτη, οι τιμές που πληρώθηκαν αυξήθηκαν στις 78,2 μονάδες από 70.,7 μονάδες, οι παραδόσεις προμηθευτών σημείωσαν άνοδο στις 64,2 μονάδες από τις 60,4 μονάδες, η απασχόληση διαμορφώθηκε στις 60,2 μονάδες έναντι 56,3 μονάδων, ενώ των νέων παραγγελιών ανήλθε στις 73,6 μονάδες από τις 67,2 μονάδες.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Άνοδος 3,5% στις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Άνοδος 3,5% στις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα το Νοέμβριο

Σε υψηλά επτά μηνών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων συμβολαίων για την αγορά κατοικίας το Νοέμβριο ένδειξη ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον σταδιακά βελτιώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης της National Association of Realtors για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκε κατά 3,5% στις 92,2 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση ωστόσο ο δείκτης υποχωρεί 5,0% από το επίπεδο των 97,0 μονάδων το Νοέμβριο του 2009.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη κατά 1,0% το Νοέμβριο.

Η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδος του Νοεμβρίου ακολουθεί το άλμα του 10,1% που σημειώθηκε τον Οκτώβριο.


source: capital.gr

Groupon: Φέρεται να εξετάζει IPO έως τα τέλη του 2011


Groupon: Φέρεται να εξετάζει IPO έως τα τέλη του 2011

Τη δημόσια προσφορά των κοινών της μετοχών έως το τέλος του 2011, εξετάζει η Groupon, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η Gorupon, είχε αναφέρει πως σκοπεύει να αντλήσει έως και 950 εκατ. δολάρια, σε μια κίνηση που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη μετοχική χρηματοδότηση από το 1995 και την Pixar.

Η εταιρεία, σε αίτησή της αναφέρει πως σκοπεύει να πουλήσει μετοχές στην τιμή των 31,59 δολαρίων η κάθε μια.

Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα απέρριψε την προσφορά ύψους 6 δις. δολαρίων της Google, έχει προσελκύσει επενδύσεις από αρκετούς μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, όπως Fidelity Investments, T. Rowe Price και Morgan Stanley, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



source: capital.gr

Αγορές: Η προσοχή σε επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ


Αγορές: Η προσοχή σε επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ


Στα εβδομαδιαία στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Επισημαίνεται ότι αναλυτές αλλά και διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν ότι το κλειδί επιτυχίας τόσο της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed όσο και της επέκτασης των φοροελαφρύνσεων που ψήφισε η κυβέρνηση Obama, βρίσκεται στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος και οι αναλυτές εκτιμούν ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 420.000 αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Αργότερα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική αγορά real estate. Συγκεκριμένα, αναμένεται η ανακοίνωση των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών. Σε μηνιαία βάση, εκτιμάται ότι καταγράφηκε αύξηση κατά μόλις 1% έναντι 10,4% τον προηγούμενο μήνα.

source: euro2day.gr

Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο


Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο

ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones)—Ο κινέζικος δείκτης HSBC Manufacturing Purchasing Managers, μέτρο της μεταποιητικής δραστηριότητας, υποχώρησε στις 54,4 μονάδες το Δεκέμβριο από τις 55,3 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με την HSBC Holdings PLC.



Η πτώση του PMI δείχνει πως η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε, ωστόσο παρέμεινε σε ένα υψηλό επίπεδο το Δεκέμβρη. Οι ανησυχίες, όμως, για τον πληθωρισμό θα συνεχίζουν να επιμένουν.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη κάτω των 50 μονάδων αναδεικνύουν συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα πάνω από τις 50 ανάπτυξη.

«Ο πληθωρισμός παρά η ανάπτυξη παραμένουν από τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες, παρά τη συρρίκνωση του δείκτη το Δεκέμβριο», δήλωσε ο Hongbin Qu, οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα δυο χρόνων, κατά 5,1% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, και έπειτα από την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα για δεύτερη φορά φέτος στις 25 Δεκεμβρίου.

Ο HSBC Manufacturing PMI, ο οποίος καταρτίζεται με την βρετανική Markit Group Ltd., τυπικά ανακοινώνεται την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, αλλά τώρα δημοσιεύτηκε λίγο νωρίτερα λόγω της Πρωτοχρονιάς.





source: capital.gr

Wednesday, December 29, 2010

ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση κατασχέσεων ακινήτων το γ΄ τρίμηνο


ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση κατασχέσεων ακινήτων το γ΄ τρίμηνο


Άλμα σημείωσαν οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το γ΄ τρίμηνο καθώς η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αμερικανικών τραπεζικών αρχών.

Όπως αναφέρουν, ένας λόγος για την αύξηση στις κατασχέσεις είναι ότι οι τράπεζες "εξάντλησαν" τις επιλογές τους για να κρατήσουν ιδιοκτήτες που έχουν σταματήσει τις πληρωμές στα σπίτια τους μέσω προγραμμάτων τροποποίησης των δανείων.

Οι νέες κατασχέσεις αυξήθηκαν στις 382.000 το γ΄ τρίμηνο, σημειώνοντας άλμα 31,2% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και άνοδο 3,7% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρουν σε έκθεση τους το Office of the Comptroller of the Currency και το Office of Thrift Supervision.

Ο αριθμός των κατασχέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη έφτασε τις 1,2 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,5% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και 10,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στην έκθεση σημειώνεται η μεγάλη υποχώρηση στον αριθμό των τροποποιήσεων των δανείων μέσω του προγράμματος Home Affordable Modification Program (HAMP) της κυβέρνησης Ομπάμα για την ανάσχεση των κατασχέσεων.

Οι τροποποιήσεις δανείων μέσω του HAMP υποχώρησαν σχεδόν 46% το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση.


source: capital.gr

Μυστική συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί για "καταστροφή του ευρώ"


Μυστική συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί για "καταστροφή του ευρώ"

Το “Σύμφωνο της Ντοβίλ”, ή αλλιώς τη μυστική συμφωνία, που υιοθέτησαν τον Οκτώβριο του 2010 Μέρκελ και Σαρκοζί για τη μελλοντική συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα σωτηρίας κρατών, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα “Wall Street Journal”.“Θα καταστρέψετε το ευρώ”, ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν – Κλοντ Τρισέ, στο άκουσμα του περιεχομένου της συμφωνίας, από τα χείλη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Eurogroup.


Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε στο Γάλλο πρόεδρο πως το Βερολίνο δεν θα δεχόταν επέκταση του σηµερινού προσωρινού ταµείου σωτηρίας των 750 δισ. ευρώ πέραν του 2013 και του πρότεινε έναν συµβιβασµό:
Θα απέσυρε την πρόταση να επιβάλλονται αυτόµατα κυρώσεις στις χώρες που παραβαίνουν τους όρους του Συµφώνου Σταθερότητας, εάν η Γερµανία κέρδιζε την υποστήριξη της Γαλλίας στην πρόταση να συµµετέχουν στο µέλλον οι ιδιώτες επενδυτές στο κόστος σωτηρίας κρατών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ίδια ημέρα οι υπουργοί Οικονοµικών της Ευρωζώνης συναντιόνταν στο Λουξεµβούργο για να συζητήσουν το θέμα της Ιρλανδίας.

Όταν ο Γερµανός υπουργός Οικονοµικών διένειμε ένα e-mail όπου ανέφερε το περίγραµµα της συµφωνίας Μέρκελ-Σαρκοζί στην Ντοβίλ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, που συµµετείχε στο Eurogroup εξερράγη: “Θα καταστρέψετε το ευρώ” φώναξε στα γαλλικά προς το µέρος της γαλλικής αντιπροσωπείας, όπως µαρτυρούν στη “Wall Street Journal” κάποιοι από τους παρόντες.

Πιέσεις σε Ιρλανδία και Πορτογαλία για οικονομική βοήθεια

Η εφημερίδα αποκαλύπτει, επίσης, ότι στις 9 Νοεµβρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονοµικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, έστειλε µήνυµα του Τρισέ στο Δουβλίνο, ότι η τράπεζα ετοιµαζόταν να διακόψει τη χρηµατοδότηση.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονοµικών, Μ. Λένιχαν, στις 14 Νοεµβρίου έστειλε οµάδα στις Βρυξέλλες για να συζητήσει τους όρους µιας πιθανής συµφωνίας και δύο ημέρες αργότερα, το Eurogroup ζήτησε από τον Λένιχαν να δεχτεί τη βοήθεια, “προσφορά” στην οποία το Δουβλίνο προσπάθησε και πάλι να αντισταθεί.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Μέρκελ, φοβούµενη ότι η συµφωνία της µε τον Νικολά Σαρκοζί είχε αποκαλυφτεί, αποφάσισε να συµβιβαστεί. Αντί να ακολουθήσει τη σκληρή γραµµή του συµφώνου στην Ντοβίλ, συµφώνησε να περιοριστεί η περίπτωση κουρέµατος των οµολόγων.

source: cosmo.gr

Αύξηση μετοχικού 950 εκατ. από την Groupon


Αύξηση μετοχικού 950 εκατ. από την Groupon

Η Groupon, η διαδικτυακή εταιρεία παρουσίασης προσφορών η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς από την Google έναντι 6 δισ. δολ, προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 950 εκατ. δολ.. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για εταιρεία του κλάδου του Internet μετά την δημόσια εγγραφή της Google προ εξαετίας.

Επισημαίνεται πως η Groupon υπάρχει εδώ και μόλις δύο χρόνια. Το αντικείμενο της είναι η καθημερινή ενημέρωση των χρηστών της με ειδικές εκπτωτικές προσφορές που έχει συγκεντρώσει από εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Όπως αναφέρει το Reuters, τα έσοδά της κυμαίνονται από 500 εκατ. δολ. στα 2 δισ. δολ. Σύμφωνα με τους FT, τα ετήσια έσοδα της Groupon πλησιάζουν τα 2 δισ. δολ.

Στόχος της Groupon είναι να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική, που την έχει καταστήσει το πιο πολυσυζητημένο φαινόμενο για το 2010 ακόμη και για τον φρενήρη κόσμο του Internet.

Με την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Google, η Groupon φαίνεται πως επιστρέφει λοιπόν στο αρχικό της σχέδιο και να αντλήσει κεφάλαια ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Τον Απρίλιο συγκέντρωσε 135 εκατ. δολ. από έναν γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε η Digital Sky Technologies, η ίδια ρωσική επενδυτική εταιρεία που στηρίζει και το Facebook.

source: euro2day.gr

Εύρωστη οικονομία = ράλι σε μετοχές και εμπορεύματα / Τι προβλέπουν Goldman Sachs, UBS και Barclays για το 2011


Εύρωστη οικονομία = ράλι σε μετοχές και εμπορεύματα / Τι προβλέπουν Goldman Sachs, UBS και Barclays για το 2011

Η γερή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για την πορεία των διεθνών αγορών - μετοχών ή εμπορευμάτων, και όπως φαίνεται, οι ήδη καυτές προοπτικές που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή αυτά τα assets, θα έχουν και το όπλο της οικονομικής ανάκαμψης στην τσέπη τους, προς όφελος φυσικά των επενδυτών.
Οπως λοιπόν εκτιμά η Barclays, o συνδυασμός της διατήρησης της οικονομικής ανάκαμψης και των πιο χαλαρών νομισματικών πολιτικών, δημιουργούν ένα εξαιρετικά θετικό περιβάλλον για την πορεία των assets υψηλού ρίσκου το 2011. Οπως σημειώνει, η βασική της στρατηγική για το 2011 είναι «long στις μετοχές», τόσο σε αυτές των αναπτυγμένων αγορών όσο και των αναδυόμενων. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά καλό και για τα εμπορεύματα αλλά και για την πιστωτική αγορά, όπως προσθέτει, αν και τονίζει ότι η ίδια θα προχωρήσει σε μείωση της εκθεσής της στην αγορά κρατικών ομολόγων. Οπως υπογραμμίζει, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη απέχει πολύ από τήν λύση της, όμως αν και θα συνεχίσει να προκαλεί μεταβλητότητα στην αγορά, δεν πρόκειται να πυροδοτήσει και το τέλος της ανάκαμψης της οικονομίας και των αγορών.
Σύμφωνα με την έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές του 2011 της

Goldman Sachs, το πραγματικό παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί 4,6% το 2011 και 4,8% το 2012, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν τρεις συνεχόμενες χρονιές όπου η παγκόσμια ανάπτυξη θα κινηθεί πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο. Ο οίκος εμφανίζεται πολύ πιο αισιόδοξος από την πλειοψηφία των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα κινηθεί στο 4,1% το 2011.

Οπως ωστόσο τονίζει η Goldman Sachs, αν και είναι αρκετά bullish για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας, δεν είναι και τόσο αισιόδοξη σε ότι αφορά τον πληθωρισμό ο οποίος θα αποτελέσει κυρίαρχο θέμα των αγορών το νέο έτος. Οπως σημειώνει, αν και γενικότερα το σενάριό της για το 2011 είναι θετικό, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη ξεκάθαροι κίνδυνοι στην αγορά, με τον πιο σημαντικό από αυτούς να προέρχεται από το δημοσιονομικό μέτωπο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Goldman Sachs ο πολιτικός κίνδυνος που είναι υπαρκτός το 2011, μπορεί να κάνει το επενδυτικό περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο σε ότι αφορά τα trades εισόδου και εξόδου από την αγορά. Πάντως, σε ότι αφορά την κρίση της Ευρωζώνης, η Goldman Sachs δεν εκτιμά πως το ευρώ θα τεθεί σε κίνδυνο καθώς δεν πιστεύει ότι θα συμβούν τέτοια δινά στην Ευρωζώνη που θα οδηγήσουν στη διάλυση του.

Η παγκόσμια οικονομία παραμένει στην οδό της ανάκαμψης με την διεθνή ανάπτυξη να τοποθετείται στο 3,7% το 2011 και το 3,8% το 2012 από 4,1% περίπου το 2010, σύμφωνα με την

UBS και την νέα της έκθεση για τις προοπτικές του 2011. Οπως σημειώνει, μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών, η Ιαπωνία αναμένεται να επιβραδυνθεί το περισσότερο, με την ανάπτυξη να μειώνεται στο μισό περίπου, από 3,5% φέτος στο 1,4% το 2011.

Σύμφωνα με την UBS, στις αναδυόμενες αγορές αναμένεται να υπάρξει ελαφρά επιβράδυνση καθώς η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,6% το νέο έτος, από 6,2% φέτος, προτού σταθεροποιηθεί στο 5,7% το 2012.

source: reporter.gr

Κίνα: Αύξηση 20% στον κατώτατο μισθό


Κίνα: Αύξηση 20% στον κατώτατο μισθό

Οι αρχές στο Πεκίνο αύξησαν τον ελάχιστο μισθό στην πρωτεύουσα κατά περίπου 20% για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες εν μέσω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων, στις τιμές των ακινήτων, αλλά και το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στην μητροπολιτική περιοχή του Πεκίνου θα αυξηθεί στα 1.160 γιούαν από 960 από 1ης Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με ανακοινωθέν που αναρτήθηκε σε κυβερνητικό ιστοτόπο χθες Τρίτη.

Τον Ιούλιο ο κατώτατος μισθός στο Πεκίνο είχε αυξηθεί κατά 20%, στα 960 γιούαν.

Η Κίνα προχώρησε σε μια σειρά αυξήσεων των κατώτατων μισθών σε διάφορες περιοχές εφέτος μετά την έξαρση των εργασιακών εντάσεων και μια σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων που αποτέλεσαν σαφείς ενδείξεις μιας εντεινόμενης δυσαρέσκειας στις τάξεις των εκατομμυρίων χαμηλόμισθων εργαζομένων στη χώρα.

Η νέα αύξηση των μισθών στην πρωτεύουσα καταγράφεται εν μέσω δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που εκφράζουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό--ο οποίος επίσημα ξεπέρασε το 5% το Νοέμβριο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και πλέον--και ειδικά τις τιμές των τροφίμων, που κατέγραψαν αύξηση 12% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, αλλά και για τις τιμές των ακινήτων, που συνεχίζουν να ανεβαίνουν παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποκλιμακώσουν το ράλι τιμών.

Το Σάββατο η κινεζική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες. Ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό εθνικής εμβέλειας είπε ότι η κυβέρνηση θα ελέγξει τον πληθωρισμό και τις τιμές των ακινήτων--που έχουν γίνει απλησίαστες για πάρα πολλούς απλούς Κινέζους. Οι αυξήσεις των τιμών "κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη για όσους ζουν με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι "είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το γενικό επίπεδο των τιμών" και εξέφρασε αυτοπεποίθηση ότι οι τιμές των ακινήτων θα επανέλθουν σε "λογικά επίπεδα".





source: capital.gr

Γερμανία: Στα €44 δισ. το νέο χρέος το 2011


Γερμανία: Στα €44 δισ. το νέο χρέος το 2011

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Στα 44 δισ. ευρώ από 48 δισ. ευρώ το 2010 θα μειωθεί το νέο χρέος της Γερμανίας το 2011 σύμφωνα με εκτιμήσεις του Institute for World Economic Studies (IfW), τις οποίες δημοσίευσε η Handelsblatt.

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδίαζε αρχικά να εκδώσει χρέη ύψους 80,2 δισ. ευρώ το 2010, νούμερο το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Η τελευταία εκτίμηση της κυβέρνηση για το 2010 τοποθετούσε τα νέα χρέη μόλις κάτω από τα 50 δισ. ευρώ, αναφέρει η Handelsblatt.


source: capital.gr

Σε υψηλό 18 μηνών ο MSCI Asia Pacific


Σε υψηλό 18 μηνών ο MSCI Asia Pacific

Κέρδη σημειώνουν στην πλειονότητά τους οι ασιατικές αγορές, «στέλνοντας» τον πανασιατικό MSCI Asia Pacific σε υψηλό 18 μηνών. Οι πετρελαϊκές και οι μεταλλευτικές στους κερδισμένους, μετά την αύξηση των τιμών σε πετρέλαιο και χρυσό.

«Οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού βρίσκονται πιθανώς σε μοτίβο αναμονής μέχρι την αρχή του νέου έτους», σημείωσε ο Tim Schroeders, της Pengana Capital Ltd στη Μελβούρνη. «Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη και για νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα ενδέχεται να επηρεάσουν τις αγορές τον Ιανουάριο».

Στην Κίνα, οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πιο αυστηρούς κεφαλαιακούς κανόνες, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες στην κινεζική εφημερίδα China Securities Journal. Η CBRC στην παρούσα φάση μελετά νέους κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θεωρούνται «πολύ μεγάλα για να χρεοκοπήσουν», τόνισε ο Liu Mingkang, πρόεδρος της China Banking Regulatory Commission.

Επίσης στην Κίνα, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών εμφάνισαν μικτές τάσεις καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα κινήτρων για την αγορά μικρών αυτοκινήτων στο τέλος του έτους, σε μία ακόμη προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση της χρήσης αυτοκινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο φόρος για την αγορά αυτοκινήτων έως 1.600 κυβικά θα επανέλθει στο 10% από την 1η Ιανουαρίου, από 7,5% σήμερα.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,6% στις 136,74 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύθηκε 0,50% στις 10.344,54 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 0,57%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,22%. Στην Κίνα, θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στο +0,68% και τον ευρύτερο CSI 300 στο +0,55%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα ενισχύεται 0,50%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει πτώση 0,05%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει απώλειες 0,04%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί σε ποσοστό 0,11%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται στο +0,76%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο 0,72%.



source: capital.gr

Tuesday, December 28, 2010

ΗΠΑ: Νεα άνοδος του δείκτη Richmond Fed το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Νεα άνοδος του δείκτη Richmond Fed το Δεκέμβριο

Την τρίτη διαδοχική άνοδο σημείωσε το Δεκέμβριο η οικονομική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond.

Ειδικότερα, ο δείκτης του μεταποιητικού κλάδου αναρριχήθηκε στις 25 μονάδες το από 9 μονάδες το Νοέμβριο. Ο δείκτης των αποστολών αυξήθηκε στις 30 μονάδες από τις 7 μονάδες, ο δείκτης εσόδων στο κλάδο λιανικής σημείωσε άνοδο στις 25 μονάδες από τις -16 μονάδες ενώ ο δείκτης εσόδων στον κλάδο των υπηρεσιών ανήλθε στις 21 μονάδες από τις 7 μονάδες. Τέλος ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε στις 14 μονάδες από τις 10 μονάδες.


Σημειώνεται πως τα μεγέθη πάνω από μηδέν υποδεικνύουν ανάπτυξη της δραστηριότητας.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


ΗΠΑ: Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Εκτ: 56)

source: capital.gr

"Φλερτάρει" ξανά με τα υψηλά δύο ετών η τιμή του αργού


"Φλερτάρει" ξανά με τα υψηλά δύο ετών η τιμή του αργού

Υψηλά δύο ετών πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω πεποιθήσεων πως η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Ευρώπη θα δώσει ώθηση στην ζήτηση για εμπορεύματα.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται κατά 0,42 δολάρια στα 91,42 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το συμβόλαιο υποχώρησε κατά 0,51 δολάρια, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 91 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως ενισχυθεί έως και τα 91,88 δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του 2008.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Νέα πτώση του δείκτη S&P/Case-Shiller τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Νέα πτώση του δείκτη S&P/Case-Shiller τον Οκτώβριο

Υποχώρησαν τον Οκτώβριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ όπως έδειξε σήμερα ο δείκτης για τις τιμές των κατοικιών S&P Case-Shiller.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ υποχώρησε 1,2% σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε σε ποσοστό 1,3%.

Σε ετήσια βάση ωστόσο, ο δείκτης των 10 περιοχών σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε 0,8%.

Σε προσαρμοσμένη για εποχικούς παράγοντες βάση οι δείκτες υποχώρησαν 0,9% και 1% αντίστοιχα σε μηνιαία βάση.

"Η διπλή βουτιά (double-dip) είναι σχεδόν εδώ καθώς έξι πόλεις σημείωσαν νέα χαμηλά για την περίοδο από τα υψηλά του 2006", σχολίασε ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής δεικτών της S&P. "Δεν υπάρχουν καλά νέα στην έκθεση του Οκτωβρίου. Οι τιμές των κατοικιών σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζουν να υποχωρούν", πρόσθεσε.


source: capital.gr

Κίνα: Νέα μείωση στις ποσοστώσεις εξαγωγών σπάνιων γαιών


Κίνα: Νέα μείωση στις ποσοστώσεις εξαγωγών σπάνιων γαιών

Τη μείωση των ποσοστώσεων των εξαγωγών σπάνιων γαιών κατά 11% στον πρώτο γύρο αδειών για το 2011 αποφάσισε η Κίνα.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κινεζική κυβέρνηση μοίρασε σε 31 εταιρείες εξαγωγές 14.446 μετρικών τόνων ενώ το 2010 στους γύρους εξαγωγών είχε επιμερίσει 16.304 τόνους και 7.976 τόνους.

Η Κίνα, η οποία έχει στην κατοχή της περισσότερο από το 90% των αποθεμάτων παγκοσμίως, μείωσε τις ποσοστώσεις των εξαγωγών κατά 72% φέτος οδηγώντας σε άλμα τις τιμές τους.

Σημειώνεται πως οι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας όπως υπερ-επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, νανομαγνήτες, συσκευές λέιζερ, οπτοηλεκτρονικές συσκευές, κυψέλες καυσίμων, εξαρτήματα υβριδικών οχημάτων και καταλύτες διύλισης.



source: capital.gr

Απειλεί να παρέμβει ξάνα στην αγορά forex η Ιαπωνία


Απειλεί να παρέμβει ξάνα στην αγορά forex η Ιαπωνία

ΤΟΚΙΟ (Dow Jones)—Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας χαρακτήρισε σήμερα τις πρόσφατες ανοδικές κινήσεις του γεν ως «μονόπλευρες», ενώ απείλησε να παρέμβει ξανά στην αγορά συναλλάγματος στην περίπτωση που δει υπερβολική μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Τον τελευταίο καιρό, κυρίως την τελευταία εβδομάδα περίπου, το γεν δείχνει να κινείται μονόπλευρα», τόνισε ο Yoshihiko Noda σε συνέντευξη τύπου, μετά από προκαθορισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Η στάση μας είναι αμετάβλητη. Θα λάβουμε αποφασιστικά μέτρα αν υπάρξει υπερβολική μεταβλητότητα».

Ο Noda δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά το γεν κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς.





source: capital.gr

Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg


Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg


Ζοφερό ήταν το 2010 για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών τίτλων υπολογίζεται ότι κατέγραψαν συνολικά κατά το 2010 ζημίες της τάξεως του 20%, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, υπενθυμίζοντας την φρενήρη πορεία των ελληνικών spread κατά την διάρκεια της κρίσης χρέους. «Το ελληνικό έθνος βυθίστηκε στην κρίση αφού η σοσιαλιστική κυβέρνηση που εξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 δήλωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι κάτοχοι ομολόγων Ιρλανδίας – της δεύτερης χώρας που στράφηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης – εκτιμάται ότι είχαν συνολική ζημία της τάξεως του 14%.

Στον αντίποδα, η ετήσια απόδοση των επενδυτών από τα γερμανικά κρατικά ομόλογα άγγιξε το 2010 το 5,8% σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.



source: euro2day.gr

Φρένο στις πωλήσεις αυτοκινήτων βάζει το Πεκίνο


Φρένο στις πωλήσεις αυτοκινήτων βάζει το Πεκίνο


Σημαντικό πλήγμα για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελεί η απόφαση της Κίνας να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των πινακίδων που θα εκδώσει για τον επόμενο χρόνο για την αγορά νέων αυτοκινήτων στα 240.000 οχήματα (αφορά μόνο την πρωτεύουσα και όχι το σύνολο της χώρας).

Επισημαίνεται ότι η εντυπωσιακή πορεία των ευρωπαϊκών – και δει των γερμανικών – αυτοκινητοβιομηχανιών στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην εντυπωσιακή ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα από την Κίνα.

Ο περιορισμός των 240.000 οχημάτων αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των συνολικών αδειών που εκδόθηκαν κατά το 2010. Για τις κινεζικές αρχές, η απόφαση αυτή είναι βασική ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της κίνησης στους δρόμους του Πεκίνου που έχουν λάβει διαστάσεις φρενίτιδας

source: euro2day.gr

Πάνω από το 1,32 το ευρώ


Πάνω από το 1,32 το ευρώ

Σημαντικά κέρδη καταγράφει έναντι του δολαρίου το ευρώ, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο του 1,32 και αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα επωφελείται της αδυναμίας του δολαρίου, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κι ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας αργότερα σήμερα. Το δολάριο υποχωρεί έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα.

Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3219 δολάρια, ενώ λίγο νωρίτερα ανήλθε και έως τα 1,3250 δολάρια.

source: reporter.gr

Ιαπωνία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για πρώτη φορά σε 6 μήνες


Ιαπωνία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για πρώτη φορά σε 6 μήνες

ΤΟΚΙΟ (Dow Jones)—Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε σε ποσοστό 1,0% το Νοέμβριο έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών κυρίως λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής αυτοκινήτων.

Το αποτέλεσμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομίας, ήταν ανάλογο των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και της Nikkei.

Το υπουργείο επίσης ανέφερε ότι προβλέπει να αυξηθεί η παραγωγή κατά 3,4% το Δεκέμβριο και μετά μία αύξηση της τάξης του 3,7% τον Ιανουάριο, βάσει δημοσκόπησης σε επιχειρήσεις.

Η METI ανέφερε ότι η παραγωγή σε γενικότερο πλαίσιο αποδυναμώνεται, μία έκφραση που χρησιμοποίησε και τον Οκτώβριο.





source: capital.gr

Ρωσία: Σε υψηλό 33 μηνών ο μεταποιητικός PMI το Δεκέμβριο


Ρωσία: Σε υψηλό 33 μηνών ο μεταποιητικός PMI το Δεκέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008 ανήλθε ο δείκτης Purchasing Managers (PMI) του μεταποιητικού κλάδου της Ρωσίας καθώς οι εταιρείες επωφελήθηκαν από την άνοδο της ζήτησης για εξαγωγές και εργοδότες αύξησαν τις προσλήψεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που καταρτίζει η Markit Economics αυξήθηκε το Δεκέμβριο στις 53,5 μονάδες από τις 51,1 μονάδες το Νοέμβριο Σημειώνεται πως οι ενδείξεις άνω των 50 μονάδων φανερώνουν επέκταση του κλάδου.


source: capital.gr

Monday, December 27, 2010

Μ.Βρετανία: Πληθωρισμός και αυξήσεις ΦΠΑ φοβίζουν τους εμπόρους λιανικής


Μ.Βρετανία: Πληθωρισμός και αυξήσεις ΦΠΑ φοβίζουν τους εμπόρους λιανικής

Χαμηλότερες πωλήσεις για το 2011 αναμένει η πλειοψηφία των εμπόρων λιανικής στη Μ. Βρετανία ως συνέπεια της αδύναμης καταναλωτικής ζήτησης και των πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής κοινοπραξίας λιανικής πώλησης (BRC) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σχεδόν τα 2/3 των εμπόρων λιανικής που έλαβαν μέρος στην έρευνα της BRC αναμένουν επιδείνωση των πωλήσεων το επόμενο έτος, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει την καταναλωτική δαπάνη.

«Η έρευνα δείχνει πως οι έμποροι λιανικής αναμένουν ο δύσκολος Δεκέμβρης να ακολουθηθεί από ένα δύσκολο 2011. Θεωρούν πως η αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και υπό τους φόβους για τις κρατικές περικοπές, οι δαπάνες των καταναλωτών θα μειωθούν περαιτέρω», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της BRC, Stephen Robertson.

Η BRC πρόσθεσε πως οι λιανοπωλητές αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας το 2011, παρά το γεγονός ότι το 25% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι θα απασχολήσουν λιγότερα



source: capital.gr

AIG: Συμφωνία για λήψη δανείων έως $4,3 δισ.


AIG: Συμφωνία για λήψη δανείων έως $4,3 δισ.

Συμφωνία για την απόκτηση πρόσβαση σε τρεις μηχανισμούς πιστοληπτικής διευκόλυνσης συνολικού ύψους 4,3 δισ. δολ. υπέγραψε η American International Group.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις συμφωνίες συμμετέχουν 36 τράπεζες ενώ οι μηχανισμοί θα είναι διαθέσιμοι μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης στις 31 Μαρτίου που πραγματοποιείται με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι δύο συμφωνίες, ύψους 1,5 δισ. δολ. η κάθε μία, έχουν διάρκεια 3 ετών και 364 ημερών, ενώ η τρίτη ύψους 1,3 δισ. δολ., η οποία αφορά την Chartis, έχει διάρκεια ενός έτους.


source: capital.gr

Madoff victims could soon get billions


Madoff victims could soon get billions


The court-appointed trustee trying to recover Madoff's loot has brought dozens of lawsuits but so far hasn't been able to compensate victims. That might soon change. A court hearing is set for Jan. 13 that could unlock more than one-third of the $20 billion in stolen money.

There are two ways in which victims are being compensated. One is through the recovery of stolen assets and the other is through an industry-sponsored insurance organization called the Securities Investor Protection Corp.

Many victims have already been paid through SIPC.

But the bulk of the victims' losses must be recovered from Madoff's massive Ponzi scheme, which came crashing down with his arrest on Dec. 11, 2008.

Unlocking the money: The ongoing quest for Madoff's money will hit a milestone in mid-January, when the trustee in the recovery of the Ponzi schemer's assets appears before a U.S. Bankruptcy Court judge in New York.

That judge will decide whether to approve the $7.2 billion settlement agreement reached with Barbara Picower, the widow of philanthropist Jeffry Picower. If the settlement is approved, the trustee Irving Picard will motion to allocate funds to Madoff's victims.

Picower, who died of a heart attack last year, was one of the greatest beneficiaries of Madoff's scheme, according to investigators. He withdrew $7.8 billion from Madoff's investment firm over a period of decades starting in the 1970s, even though he only deposited $619 million, according to the trustee. His widow agreed to hand over the difference to federal authorities.

Picard said that he hopes to begin distributing the funds -- the largest forfeiture settlement in U.S. history -- to victims in early 2011. The Picower settlement alone represents more than a third of the total assets stolen in the most massive Ponzi scheme in history.

Recovery for Madoff victims at halfway point
The investigators had previously recovered $2.6 billion in stolen Madoff assets. So the Picower settlement brings the investigators up to nearly $10 billion. That's nearly half of the estimated $20 billion in stolen money from Madoff's Ponzi scheme.

The trustee has filed Lawsuits against Madoff's family members and anyone who may have profited, knowingly or not, from the scheme to recover funds.

Altogether, 16,440 investors claimed to have been ripped-off by Madoff. The trustee has rejected more than 80% of these claims. Most of these victims were denied because they invested in feeder funds, which means that they have no protection under the rules of SIPC. The only recourse for these investors is to go after their feeder funds.

Some of the other investors were rejected because, like Picower, their withdrawals from Madoff's firm exceeded their deposits. The trustee has sued about 400 of these investors, even though many of them insist they had no idea they were participating in a Ponzi scheme.

Millionaires who lost it all: Some of these investors used Madoff's firm as a type of bank account, withdrawing money to live off over the years. When the firm went bust, they lost whatever they thought was in the account. The trustee is allowing them to apply for "hardship" exemptions, on a case by case basis.

The trustee has acknowledged 2,365 claimants as legitimate, with total losses of more than $5.9 billion. He is trying to determine the status of several hundred more. It's unclear how or when the $7.2 billion settlement, if approved, will be distributed.

Picard's office did not return emails and phone calls seeking comment.

The legitimate claimants have already received more than $700 million, or are in the process of receiving, insurance payments from SIPC.

But that still leaves more than $5.1 billion in trustee-recognized losses unaccounted for, not to mention the additional billions that has yet to be recovered by Picard.

Madoff ruined thousands, including his son
When Picard unveiled the Picower settlement on Dec. 17, he said, "We will seek to distribute these proceeds as quickly as possible. Every penny of this $7.2 billion settlement will be distributed to [Madoff] customers with valid claims."

The victims: Stephanie Halio, a former Madoff investor who lives in Boca Raton, Fl. with her husband, said they were wiped out by the Ponzi scheme and she's hoping that some of their money will be returned.

"We can get some money back but we don't know how much and we don't know when," she said. "I don't think we'll get all the money we lost."

Halio, 67, came out of retirement as a real estate agent because the scheme left them with "virtually nothing." She said they were partially reimbursed by SIPC, but she would not provide specifics about her personal finances.

"It's impossibly painful and terrifying and nerve-wracking because you're trying to figure out how to live the rest of your life on nothing or very little."

Madoff is currently serving a 150-year sentence in a medium security federal prison in Butner, N.C. He pleaded guilty in March, 2009 to orchestrating the most massive, long-running Ponzi scheme ever.

Madoff was able to fool feeder funds and individuals by masquerading as a Wall Street wizard, even though his investment firm was nothing more than a front for a pyramid-style scam. Instead of investing the money, he stole it. In order to keep this going, he needed a constant stream of fresh victims so he could make payments to more mature investors, while fraudulently presenting these payments as legitimate returns.

Eventually, the funds dried up and his scam collapsed amid the market meltdown, wiping out investors like Allan Goldstein, a 78-year-old Korean War veteran who lives in Massachusetts with his wife.

Goldstein said he received $320,000 from SIPC about six months ago and that's all he's entitled to get, even though Madoff told them they were worth $4.5 million.

Like other investors, Goldstein said he's angry that the Securities and Exchange Commission failed to catch on to Madoff for so many years.

"When I met Bernie Madoff [years before his arrest], I asked him a lot of questions," said Goldstein. "His answer to me was, 'You don't have to ask me any questions. The SEC's been here a hundred times. We're properly accredited. Check us out."

source: cnn.com

Ευρωζώνη: Άνοδος 0,7% του δείκτη leading indocators του Conference Board


Ευρωζώνη: Άνοδος 0,7% του δείκτη leading indocators του Conference Board

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)—Ένας σύνθετος δείκτης των leading indicators για την οικονομία της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε σε ποσοστό 0,7% το Νοέμβριο στις 114,3 μονάδες, μετά από αύξηση 0,3% τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας την συνεχιζόμενη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Conference Board.

Ωστόσο, η διεύρυνση των στοιχείων δεν είναι εκτεταμένη, σημείωσε το Conference Board.

Οι πτωτικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να κυριαρχούν στο outlook, ενώ οι προγραμματισμένες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού όλο και περισσότερο θα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη», τόνισε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη. «Η απόκλιση μεταξύ των leading indicators για τη Γερμανία και την Ισπανία αποτελεί περαιτέρω υπενθύμιση ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα συνεχίσει να είναι άνιση».

Το Conference Board Leading Economic Index είναι ένα μη κερδοσκοπικό γκρουπ που ξεκίνησε να δημοσιεύει πληροφορίες για την οικονομία της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο του 2008.

Συναθροίζει οκτώ οικονομικούς δείκτες που μετρούν την δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συνολικά, και όχι στα μεμονωμένα κράτη μέλη, ενώ μπορεί να δείξει σημεία καμπής του επιχειρηματικού κύκλου.



source: capital.gr

Βρετανία: Υπό πίεση οι τιμές κατοικίας και το 2011


Βρετανία: Υπό πίεση οι τιμές κατοικίας και το 2011

Πτώση σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία για έκτο μήνα το Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω το 2011 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης και των αυστηρότερων όρων χορήγησης δανείων.

Πτώση σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία για έκτο μήνα το Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω το 2011 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης και των αυστηρότερων όρων χορήγησης δανείων.

Σύμφωνα με τη Hometrack, η μέση τιμής κατοικίας μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει άλλο ένα 2% μέσα στο 2011.

«Εκτιμούμε ότι οι τιμές κατοικίας θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2011 εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης», παρατηρεί ο Ρίτσαρντ Ντόνελ, διευθυντής έρευνας της Hometrack.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος είναι και οι προβλέψεις του Royal Institution of Chartered Surveyors, το οποίο εκτιμά ότι οι τιμές θα έχουν μειωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2011 κατά 2% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Η Rightmove αναμένει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, έως 5%.

source: naftemporiki.gr

Η απόφαση της Κίνας ρίχνει τις ευρωαγορές


Η απόφαση της Κίνας ρίχνει τις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα… φρενάρει απότομα το ράλι του Δεκεμβρίου. Παρ΄ όλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν ότι οι χαμηλοί τζίροι θα συνεχιστούν λόγω της εορταστικής περιόδου, ενώ το Λονδίνο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Τετάρτη.

«Οι ημέρες των Χριστουγέννων πέρασαν και ίσως η πιο σημαντική είδηση ήρθε τα Χριστούγεννα από την Κίνα, η οποία αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά από τα μέσα Οκτωβρίου για να συγκρατήσει τον ταχύτερο πληθωρισμό σε διάστημα δύο ετών», σχολιάζουν αναλυτές της Close Brothers από τη Φρανκφούρτη, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι αγορές θα καταγράψουν στο σύνολο του έτους διψήφια άνοδο.

Τη σημερινή πτώση "οδηγούν" οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς μία ημέρα πριν την αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα, η δημοτική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην κινεζική πρωτεύουσα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για πτώση των ταξινομήσεων κατά 50% το 2011. Στην Φρανκφούρτη η μετοχή της Daimler υποχωρεί 3,8%, της BMW κατά 4,4% και της Volkswagen κατά 4,6%.

Ωστόσο, αναλυτές επίσης σημειώνουν ότι οι συναλλαγές στην τρέχουσα εβδομάδα θα είναι σε χαμηλούς τόνους καθώς πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν κλείσει βιβλία. Αυτό συνεπάγεται χαμηλούς τζίρους, όπως την περασμένη εβδομάδα, κάτι που εγείρει κινδύνους σημαντικών μεταβολών είτε ανοδικά, είτε πτωτικά.

Στο ταμπλό, ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,59% στις 279,77 μονάδες. Ο Stoxx 50 καταγράφει απώλειες 0,60%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 1,45%.

Στο Λονδίνο και το Δουβλίνο οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας, ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 1,33%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο -1,32%.

Απώλειες 1,28% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 0,60% υποχωρεί ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI κινείται πτωτικά κατά 0,34% και στην Πορτογαλία ο PSI χάνει 0,98%.

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο -0,41% και τον Micex στο -0,64%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE υποχωρεί σε ποσοστό 0,73%.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία το Δεκέμβριο, οδηγώντας τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής στη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα ενός έτους, με το 2011 να «υπόσχεται» παρόμοιες πτώσεις καθώς η δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει υποτονική, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα τη δημοσιότητα.

Στοιχεία της Hometrack έδειξαν ότι οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο, ενώ σημείωσαν πτώση 1,6% σε ετήσια βάση, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από το Δεκέμβριο του 2009 όταν μειώθηκαν κατά 1,9%.



source: capital.gr

Deutsche Bank: "Βλέπει" την Πορτογαλία στο Ταμείο Διάσωσης


Deutsche Bank: "Βλέπει" την Πορτογαλία στο Ταμείο Διάσωσης

Καταφυγή της Πορτογαλίας στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης αναμένει για την Πορτογαλία ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Thomas Mayer, όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της Frankfurter Allgemeine.

«Δεν θα με εξέπληττε αν η Πορτογαλία στο άμεσο μέλλον ζητούσε βοήθεια, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία» φέρεται να δήλωσε ο Mayer.

Ο ίδιος μάλιστα προσέθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης της Λισαβόνας να «κινηθεί γρήγορα» κάτω από την «ομπρέλα» του Ταμείου των 750 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ο Mayer σχολιάζει ότι τα θεμελιώδη μεγέθη τους είναι πολύ καλύτερα και ότι δεν θα χρειαστούν εξωτερική βοήθεια για την αναχρηματοδότηση των χρεών τους.



source: capital.gr

Marfin: Επιχειρεί να αντλήσει €0,5 δισ.


Marfin: Επιχειρεί να αντλήσει €0,5 δισ.


Προσπάθεια άντλησης €489 εκ. ξεκινά με τις αρχές του νέου έτους η Marfin, υπό δύσκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες και υπό το βάρος της πρόσφατης υποβάθμισης της από τους Fitch.

Η Marfin δημοσίευσε την περασμένη βδομάδα το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση 976 εκ. rights, που τοποθετείται προς το τέλος Ιανουαρίου.

Οι τίτλοι της Marfin θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα προτίμησης από τις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή από την μεθεπόμενη Τρίτη.

Δικαίωμα στη δωρεάν παραχώρηση Δικαιωμάτων Προτίμησης θα έχουν τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν μετοχές της Marfin Popular Bank Public Co Ltd μέχρι και τις 03.01.2011 (last cum date).

Κάθε δύο (2) Δικαιώματα Προτίμησης που θα ασκούνται με συνολική τιμή άσκησης €1,00 θα μετατρέπονται σε μία (1) πλήρως πληρωθείσα νέα μετοχή της Τράπεζας.

Η έναρξη της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και έναρξη περιόδου άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2011 και η λήξη στις 4 Φεβρουαρίου.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τα rights, ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου 2011.

source: stockwatch.com.cy

Sunday, December 26, 2010

Home Prices Probably Fell, Baring Weak Link in Accelerating U.S. Recovery


Home Prices Probably Fell, Baring Weak Link in Accelerating U.S. Recovery

Home prices probably dropped in October, a sign housing will remain a weak link as the U.S. recovery accelerates into the new year, economists said before reports this week.

Property values in 20 cities were down 0.2 percent from October 2009, the first year-over-year decline since January, according to the median forecast of 14 economists surveyed by Bloomberg News ahead of a report from S&P/Case-Shiller in two days. Other data the same day may show consumer confidence rose to a seven-month high in December.

A wave of foreclosures waiting to reach the market means home prices will remain under pressure in 2011, representing a risk to household finances. Rising equity values and an improving job market will probably help offset the damage, ensuring that confidence and spending continue to climb.

“The inventory overhang is so big, with foreclosures looming, it’ll take five years to absorb the supply,” said Paul Ballew, chief economist at Nationwide Mutual Insurance Co. in Columbus, Ohio. “The consumer is feeling better although there is still a high level of caution and anxiety.”

Economists surveyed projected the gauge of residential real-estate values declined 0.7 percent in October from the prior month, when it fell 0.8 percent. The index was down 29 percent in September from its July 2006 peak.

The year-over-year gauge provides better indications of trends in prices, the group has said. The panel includes Karl Case and Robert Shiller, the economists who created the index.

Evidence Mounts

Reports earlier this month showed the housing market is stuck near recession levels even as the broader economy is recovering. Housing permits fell in November to the third-lowest level on record, while starts rose for the first time in three months, the Commerce Department reported Dec. 16.

Sales of new and existing homes last month rose less than projected by the median forecast of economists surveyed by Bloomberg, reports from the Commerce Department and the National Association of Realtors showed last week.

Figures on Dec. 30 may show pending sales of previously owned homes rose 2 percent in November from the prior month, according to the survey median. The National Association of Realtors’ gauge measures contract signings, which typically lead closings by one to two months.

The lack of demand has depressed homebuilding stocks this year. The Standard & Poor’s Supercomposite Homebuilding Index, which includes Toll Brothers Inc. and Lennar Corp., is up 2 percent since Dec. 31, while the broader S&P 500 has increased 13 percent.

Stocks Rise

Rising stock prices are helping mend household finances even as home values slide, one reason why sentiment and spending are improving as 2010 comes to a close.

The Conference Board’s confidence index increased to 56.3 this month from 54.1 in November, according to the median estimate of economists surveyed. The index averaged 96.8 during the last economic expansion that ended in December 2007.

The International Council of Shopping Centers on Dec. 14 revised its November-December holiday-season sales forecast up by 0.5 percentage point to a range of 3.5 percent to 4 percent.

Carnival Corp., the world’s biggest cruise-line operator, last week forecast fiscal 2011 earnings will rise as ticket prices strengthen.

“Booking trends have continued to improve for both our North American and European brands, particularly for our peak summer season,” Chief Executive Officer Micky Arison said in a Dec. 21 statement. The Miami-based company’s heaviest booking period, which begins in early January, will be “strong,” he said.

Factory Gains

Manufacturing remains a bright in the recovery. The Institute for Supply Management-Chicago Inc. will report on Dec. 30 that businesses in the U.S. expanded in December for a 15th consecutive month, according to the survey median.

Economists in the past two weeks have boosted projections for fourth-quarter growth, reflecting the pickup in consumer spending and passage of an $858 billion bill extending all Bush- era tax cuts for two years. The legislation also continues expanded unemployment insurance benefits through 2011 and cuts payrolls taxes by 2 percentage points next year.

Bloomberg Survey

=============================================================
Release Period Prior Median
Indicator Date Value Forecast
=============================================================
Case Shiller Monthly MOM% 12/28 Oct. -0.8% -0.7%
Case Shiller Monthly YOY% 12/28 Oct. 0.6% -0.2%
Consumer Conf Index 12/28 Dec. 54.1 56.3
Chicago PM Index 12/30 Dec. 62.5 61.0
Pending Homes MOM% 12/30 Nov. 10.4% 2.0%
=============================================================

source: bloomberg.com

Friday, December 24, 2010

Υψηλό δύο ετών για το αργό, πάνω από τα $91


Υψηλό δύο ετών για το αργό, πάνω από τα $91

Σε νέα υψηλά δύο ετών αναρριχήθηκε στις συναλλαγές της Πέμπτης το αργό ξεπερνώντας και το επίπεδο των 91 δολ. μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 1,03 δολ. ή 1,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 91,51 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Η αγορά έκλεισε σήμερα μία ώρα νωρίτερα λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Το θετικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα τα ικανοποιητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στις 420.000, μέγεθος μεγαλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή η καταναλωτική δαπάνη σημείωσε άνοδο 0,4% το Νοέμβριο, έπειτα από αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε κατά 0,3%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση της δαπάνης σε ποσοστό 0,5% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,2%.

Μικρές απώλειες ο χρυσός

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του χρυσού καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία περιόρισαν την ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτική επένδυση.

Το πιο κοντινό συμβόλαιο του Δεκεμβρίου έχασε 6,80 δολ. ή 0,1% στα 1.380,00 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Φεβρουαρίου υποχώρησε 6,90 δολ. για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.380,50 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαρτίου έχασε 2 cents ή 0,4% κλείνοντας στα 4,26 δολ. η λίβρα. Για την εβδομάδα σημείωσε άνοδο 2,4%. Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και το ασήμι με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 5,7 cents στα 29,328 δολ. ανά ογγιά.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 7,80 δολ. στα 1.723,10 δολ. ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 2,95 δολ. στα 758,10 δολ. ανά ουγγιά.


source: capital.gr

Ιρλανδία: Ένεση ρευστότητας 3,7 δισ. στην ΑΙΒ


Ιρλανδία: Ένεση ρευστότητας 3,7 δισ. στην ΑΙΒ

Η Κυβέρνηση της Ιρλανδίας προχώρησε στην εθνικοποίηση της Allied Irish Banks PLC έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, που ενέκρινε το αίτημα της κυβέρνησης να της επιτρέψει τη διοχέτευση επιπλέον 3,7 δισ. ευρώ στην τράπεζα.

Η διοχέτευση ρευστότητας από την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε, για να μπορέσει η ΑΙΒ να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι το τέλος του έτους.

source: reporter.gr

Σε Α+ υποβάθμισε την Πορτογαλία η Fitch


Σε Α+ υποβάθμισε την Πορτογαλία η Fitch

Σε Α+ υποβάθμισε την Πορτογαλία ο οίκος αξιολόγησης Fitch καθώς εντείνεται η ανησυχία για την υποτονική οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που συνδέεται με την μείωση της εσωτερικής ζήτησης. Η κατάσταση αυτή θα ενταθεί εξαιτίας των επιπτώσεων του προγράμματος, προβλέπει ο οίκος διατηρώντας αρνητικό το outlook της χώρας.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης ανησυχία για την ικανότητα της Πορτογαλίας να έχει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων με αποδεκτούς οικονομικούς όρους και ανησυχεί για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις μίας νέας στήριξης των τραπεζών της χώρας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν από μερικές ημέρες, ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης κατά μία ή δύο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, που σήμερα βρίσκεται στο "A1" εξαιτίας των επιπτώσεων του προγράμματος λιτότητας επί του δυναμισμού της πορτογαλικής οικονομίας.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις νέων κατοικιών το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις νέων κατοικιών το Νοέμβριο

Αυξήθηκαν 5,5% οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Νοέμβριο του τρέχοντος, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να επιδεικνύει μια υποτονική σταθεροποίηση.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στις 290 χιλιάδες, σε ετήσια βάση, σε σχέση με τις αναθεωρημένες (προς τα κάτω) πωλήσεις των 275 χιλιάδων τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

source: reporter.gr

Thursday, December 23, 2010

ΗΠΑ: Πτώση 1,3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Πτώση 1,3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Νοέμβριο

Πτώση της τάξης του 1,3% σημείωσαν οι παραγγελίες αμερικανικών διαρκών αγαθών το Νοέμβριο, οι οποίες επηρεάστηκαν από την πτώση των παραγγελιών εξοπλισμού μεταφορών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 0,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του MarketWatch. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν σε ποσοστό 2,4%. Οι βασικές παραγγελίες διαρκών αγαθών, που είναι αυτές για κεφαλαιουχικά αγαθά εξαιρουμένων των αεροσκαφών και του αμυντικού κλάδου, ενισχύθηκαν κατά 2,6% το Νοέμβριο, μετά από πτώση 3,6% τον Οκτώβριο.

Τα διαρκή αγαθά είναι ακριβά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί να διαρκούν από 3 χρόνια και πάνω, και ενώ τα στοιχεία είναι ευμετάβλητα όταν καταγράφονται σε μηνιαία βάση, αναλυτές θεωρούν την τάση των παραγγελιών ως ένα αξιόλογο οικονομικό δείκτη.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Μικρή πτώση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας


ΗΠΑ: Μικρή πτώση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου.


Το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στις 420.000, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 2.000 σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Το ύψος των αιτήσεων της περασμένης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ελαφρώς ανοδικά στις 421.000 αιτήσεις από τις 421.000.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων - που έχει σκοπό τον περιορισμό της μεταβλητότητας – αυξήθηκε κατά 2.500 στις 426.000, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Αυγούστου 2008.

Τέλος, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου κατά 103.000 στις 4,06 εκατ.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στην καταναλωτική δαπάνη το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στην καταναλωτική δαπάνη το Νοέμβριο

Ήπιες τάσεις εμφάνισε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, έχοντας τον αμέσως προηγούμενο μήνα καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη σημείωσε άνοδο 0,4% το Νοέμβριο, έπειτα από αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε κατά 0,3%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση της δαπάνης σε ποσοστό 0,5% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,2%.

Η καταναλωτική δαπάνη αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής ζήτησης της αμερικανικής οικονομία, αλλά παραμένει συγκρατημένη ακόμη και μετά την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Το επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας και οι σφικτές συνθήκες στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στους καταναλωτές, ωστόσο οι λιανοπωλητές σημειώνουν ισχυρότερες πωλήσεις την τρέχουσα εορταστική περίοδο. Παράλληλα, το ποσοστό αποταμίευσης των Αμερικανών βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 5,3% από το αναθεωρημένο 5,4% τον Οκτώβριο. Το ποσοστό είχε ανέλθει έως το 6,3% νωρίτερα το τρέχον έτος.


source: capital.gr

Κορυφαία τράπεζα στη διενέργεια πώλησης μετοχών η Morgan Stanley


Κορυφαία τράπεζα στη διενέργεια πώλησης μετοχών η Morgan Stanley

Κορυφαία παγκοσμίως στη διενέργεια πώλησης μετοχών στέφθηκε η Morgan Stanley, δίνοντας τέλος στην διετή κυριαρχία της JPMorgan Chase, εν μέσω χαμηλότερων προμηθειών αλλά και νέων συμφωνιών σε ΗΠΑ, Κίνα και Βραζιλία για αρχικές δημόσιες προσφορές.
Το παγκόσμιο μερίδιο της εταιρείας ανήλθε στο 10,4% το 2010, χάρη σε 72,7 δισ. δολάρια από αρχικές δημόσιες προσφορές, επιπρόσθετες πωλήσεις και μετατρέψιμες ομολογίες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Δεύτερη ακολουθεί η JPMorgan με τζίρο 59,7 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησε η Goldman Sachs.


source: capital.gr

Ιρλανδία: "Ενεση" €3,7 δισ. προωθεί η κυβέρνηση για την Allied Irish Bank


Ιρλανδία: "Ενεση" €3,7 δισ. προωθεί η κυβέρνηση για την Allied Irish Bank

Κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 3,7 δισ. ευρώ φέρεται να προωθεί η ιρλανδική κυβέρνηση για την Allied Irish Bank, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Brian Lenihan, αναμένεται να ζητήσει ακόμα και σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να εγκρίνει την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 3,7 δισ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία, κάτι που θα αυξήσει το ποσοστό του ιρλανδικού δημοσίου στην τράπεζα σε άνω του 90%.

Αν και η διοίκηση της ΑΙΒ συναινέσει σε αυτό, όπως αναμένεται, τότε δεν αποκλείεται η ιρλανδική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έξοδο των μετοχών της τράπεζας από το χρηματιστήριο, αν και, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, αυτό δεν αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας κατέχει ήδη ποσοστό 19% της AIB και η έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου επιδιώκεται από τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ προκειμένου να αποφύγει να φέρει το θέμα στην γενική συνέλευση των μετόχων.

source: capital.gr

Moody’s: Δεκαπλάσιες οι τράπεζες


Moody’s: Δεκαπλάσιες οι τράπεζες


Το μεγάλο μέγεθος του κυπριακού τραπεζικού κλάδου σε σχέση με την οικονομία της χώρας υπογραμμίζει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο εποπτικό πλαίσιο της Κύπρου.

Στην έκθεσή του, που συνέπεσε με τη χθεσινή υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών από τους Fitch, ο οίκος Moody’s προχωρεί σε χαρτογράφηση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου επαναλαμβάνοντας σε αρκετά σημεία τα μεγάλα τους μεγέθη.

Οι Moody’s σημειώνουν ότι το συνολικό ενεργητικό των κυπριακών τραπεζών είναι περίπου 10 φορές το κυπριακό ΑΕΠ, πολύ ψηλό σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ενεργητικό των τραπεζών φθάνει τα €176,3 δισ. Εάν εξαιρεθούν οι εργασίες των τραπεζών στο εξωτερικό, το ενεργητικό είναι 7,6 φορές το ΑΕΠ και 4 φορές το ΑΕΠ εάν εξαιρεθούν επίσης οι θυγατρικές των ξένων τραπεζών.

Τα συνολικά δάνεια των τραπεζών (εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων των τραπεζών στο εξωτερικό), ανήλθαν στο 340% του ΑΕΠ της χώρας το 2009 σε σχέση με μέσο όρο 140% στην ευρωζώνη.

Εποπτεία

Ο οίκος σημειώνει ότι μεγάλος μέρος των καταθέσεων που υπάρχουν στο σύστημα προέρχονται από ξένους και θεωρεί τους αυστηρούς κανόνες προληπτικής ρευστότητας που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα, ως σημαντικό μέτρο προστασίας του συστήματος από μαζικές αναλήψεις.

Αν και θεωρεί την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ικανοποιητική – σημειώνοντας τη διεθνή πείρα του διοικητή – δεν παραλείπει να σημειώσει σημαντικά σημεία που χρίζουν βελτίωσης.

Όπως και το IMF, οι Moody’s θεωρούν ότι η διπλή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος – τραπεζών και ΣΠΙ – εμπεριέχει κινδύνους, γιατί τα ΣΠΙ λειτουργούν με διαφορετικά κριτήρια.

Οι Moody’s θεωρούν επίσης προβληματικό το χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Κεντρική Τράπεζα, γιατί κρύβει την πραγματική ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών.

«Σε σχέση με συγκεκριμένα εποπτικά θέματα, πιστεύουμε ότι είναι ανεπαρκές να μην κατηγοροποιούνται τα καθυστερημένα δάνεια ως μη εξυπηρετούμενα όταν είναι πλήρως καλυμμένα με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Αυτό κρύβει την κακή ποιότητα και καθιστά τις τράπεζες εξαρτώμενες σε μη ρευστοποιήσιμες εξασφαλίσεις (ακίνητα)», αναφέρουν.

Την κατάσταση περιπλέκει και το νομικό σύστημα, που αποτρέπει τις γρήγορες εκποιήσεις ακινήτων και καθυστερεί την απονομή δικαιοσύνης. Οι Moody’s βαθμολογούν το νομικό σύστημα της Κύπρου με Ε, με το χαμηλότερο δυνατό βαθμό.

Παρά τη βελτίωση που έχει προκύψει στο εποπτικό σύστημα μετά το 2004, οι Moody’s σημειώνουν ότι το σύστημα παραμένει «αδοκίμαστο».


source: stockwatch.com.cy

Σε νέο υψηλό 27 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές


Σε νέο υψηλό 27 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε νέο υψηλό 27 μηνών σκαρφάλωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει πάντως σε χαμηλά επίπεδα λόγω των εορτών.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο ενεργειακός κλάδος, στον οποίο προσφέρουν στήριγμα οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου.

Οι μετοχές της BP και της Repsol ενισχύονται κατά 0,6% και 9,6%, αντίστοιχα.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμενε αμετάβλητος στις 1.147,58 μονάδες. Λίγο νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι τις 1.149,05 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από την κατάρρευση της Lehman Brothers πριν από δύο χρόνια.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 [.FTSE] στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύονταν κατά 0,1%, ενώ ο CAC 40 [.FCHI] στο Παρίσι υποχωρούσε κατά 0,2%.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Αποπληρωμές $2,7 δισ. στο TARP από έξι εταιρείες


ΗΠΑ: Αποπληρωμές $2,7 δισ. στο TARP από έξι εταιρείες


Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι έξι εταιρείες αποπλήρωσαν στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (TARP) συνολικά 2,7 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Huntington Bancshares πλήρωσε 1,4 δισ. δολ. η First Horizon National πλήρωσε 871 εκατ. δολ. η Wintrust Financial πλήρωσε 251,3 εκατ. δολ. η Susquehanna Bancshares πλήρωσε 100,5 εκατ. δολ. η Heritage Financial πλήρωσε 24,1 εκατ. δολ. και η Bank of Kentucky Financial πλήρωσε 17,1 εκατ. δολ.

source: capital.gr

Σε υψηλά δύο ετών το αργό


Σε υψηλά δύο ετών το αργό


Πάνω από το επίπεδο των 90 δολ. ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008 στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν μεγάλη πτώση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 66 cents ή 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 90,48 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου του 2008 που το πιο κοντινό συμβόλαιο (front month contract) ολοκληρώνει τις συναλλαγές πάνω από τα 90 δολ.

Τα αποθέματα αργού σημείωσαν μεγάλη πτώση στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,33 εκατ. βαρέλια στα 340,685 εκατ. βαρέλια διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Στον αντίποδα, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης. Ειδικότερα, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια στα 217,173 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρότερη άνοδο κατά 0,9 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 0,589 εκατ. βαρέλια στα 160,716 εκατ. βαρέλια επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές που έκαναν λόγο για πτώση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια.

Τέλος η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 87,7% από 88,0% την προηγούμενη εβδομάδα.

Μικρές απώλειες ο χρυσός, υποχώρησε ο χαλκός

Μικρές απώλειες σημείωσε ο χρυσός στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς ενισχύθηκε το δολάριο, ενώ και ο χαλκός υποχώρησε μετά το ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε 1,40 δολ. ή 0,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.387,40 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ο χαλκός Μαρτίου διολίσθησε στα 4,275 δολ. η λίβρα μετά το ιστορικό υψηλό των 4,276 δολ. την Τρίτη.

Απώλειες γνώρισε και το ασήμι με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 0,9 cents στα 29,385 δολ. ανά ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκαν παλλάδιο και πλατίνα. Ειδικότερα, η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 9 δολ. στα 1.730,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 2,10 δολ. στα 755,15 δολ. ανά ουγγιά.


source: capital.gr

Υποβαθμίζει την Marfin Popular η Fitch - Σε επιτήρηση οι μεγάλες τράπεζες


Υποβαθμίζει την Marfin Popular η Fitch - Σε επιτήρηση οι μεγάλες τράπεζες

Υπό καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε ο διεθνής οίκος Fitch τις αξιολογήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, στον απόηχο της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Marfin Popular Bank (MPB) και της ελληνικής θυγατρικής της Marfin Egnatia Bank.
Συγκεκριμένα η Fitch θέτει υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Πειραιώς, την Eurobank και την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Στο μεταξύ, τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Marfin Popular Bank (MPB) και της ελληνικής θυγατρικής της Marfin Egnatia Bank (MEB) σε ΄BBB΄ από ΄BBB+΄ υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank – HB) σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄ προηγουμένως.

Τέλος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου (BoC) σε ΄BBB+΄.

Το outlook για την Ελληνική Τράπεζα (HB) είναι σταθερό, ενώ για τις άλλες τρεις τράπεζες παραμένει αρνητικό, ανακοίνωσε η Fitch.

Ο οίκος αναθεώρησε παράλληλα το Support Rating Floors (SRF) και για τις τρεις τράπεζες σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄.

Το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και η υποβάθμιση της Marfin Popular Bank (MPB) και της Marfin Egnatia Bank (MEB) αντανακλούν την άποψη της Fitch ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα -που αποτελεί τη δεύτερη βασική αγορά των κυπριακών τραπεζών- και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο, θα παραμείνει προκλητικό επηρεάζοντας την κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού.

Επιπλέον, η Fitch εκτιμά ότι η MPB έχει πιο αδύναμο χρηματοδοτικό προφίλ με μεγαλύτερη εξάρτηση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Η υποβάθμιση της Ελληνικής Τράπεζας, προσθέτει η Fitch, είναι άμεσο αποτέλεσμα της αναθεώρησης που πραγματοποίησε η Fitch στο Support Rating Floors των κυπριακών τραπεζών. Το σταθερό outlook αντανακλά το σταθερό outlook στην αξιολόγηση της Κύπρου (΄AA-΄/Stable).

source: reporter.gr

Wednesday, December 22, 2010

Κίνα: Θα αγοράσει ομόλογα Πορτογαλίας ποσού 4-5 δισ. ευρώ


Κίνα: Θα αγοράσει ομόλογα Πορτογαλίας ποσού 4-5 δισ. ευρώ

Σε αγορά ομολόγων της Πορτογαλίας ποσού από 4 έως 5 δισ. ευρώ (6,6 δισ. δολαρίων) φέρεται ότι θα προχωρήσει η Κίνα, ώστε να βοηθήσει στην εκτόνωση της πίεσης που δέχεται η αγορά ομολόγων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jornal de Negocios.

Το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο δεν επικαλείται πηγές, αναφέρει ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις προβλέπει ότι η Κίνα θα αγοράσει πορτογαλικό χρέος μέσω δημοπρασίας ή στις δευτεροφενείς αγορές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, ωστόσο, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος.

Το εν λόγω δημοσίευμα οδήγησε σε ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις συναλλαγές της Τετάρτης.
Επισημαίνεται ότι, κατά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία τον προηγούμενο μήνα, ο πρωθυπουργός της Κίνας Hu Jintao δήλωσε ότι, το Πεκίνο θα λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να βοηθήσει τη χώρα, γεγονός που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αγορά ομολόγων από πλευράς της Κίνας.

Στελέχη της πορτογαλικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η Πορτογαλία προσπαθεί αν διαφοροποιήσει την επενδυτική της βάση, με προτεραιότητα στην Κίνα.

Τα νέα από την Κίνα είναι «ελαφρώς θετικά» για το ευρώ, υποστηρίζει ο Valentin Marinov, αναλυτής νομισμάτων της Citigroup στο Λονδίνο.

Καθώς η διάθεση ομολόγων από την Πορτογαλία το 2011 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 17 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που η Κίνα αγοράσει 4-5 δισ. ευρώ, απλά θα αμβλυνθεί μέρος των χρηματοδοτικών πιέσεων, εξηγεί ο ίδιος. «Δεν αναμένεται να περιορίσει τις ανησυχίες για τα πιθανά προβλήματα ρευστότητας στο μέλλον», προσθέτει Marinov.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Άνοδος 0,7% στις τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Άνοδος 0,7% στις τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο

Άνοδο 0,7% σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Housing Finance Agency.

Τον Σεπτέμβριο οι τιμές υποχώρησαν 1,2% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, από πτώση 0,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Για τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FHFA.

Η υπηρεσία υπολογίζει τις τιμές χρησιμοποιώντας τις τιμές αγοράς για σπίτια με υποθήκες που έχουν πουληθεί ή καλύπτονται από τις Fannie Mae και Freddie Mac.


source: capital.gr
Share |