Wednesday, December 29, 2010

Σε υψηλό 18 μηνών ο MSCI Asia Pacific


Σε υψηλό 18 μηνών ο MSCI Asia Pacific

Κέρδη σημειώνουν στην πλειονότητά τους οι ασιατικές αγορές, «στέλνοντας» τον πανασιατικό MSCI Asia Pacific σε υψηλό 18 μηνών. Οι πετρελαϊκές και οι μεταλλευτικές στους κερδισμένους, μετά την αύξηση των τιμών σε πετρέλαιο και χρυσό.

«Οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού βρίσκονται πιθανώς σε μοτίβο αναμονής μέχρι την αρχή του νέου έτους», σημείωσε ο Tim Schroeders, της Pengana Capital Ltd στη Μελβούρνη. «Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη και για νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα ενδέχεται να επηρεάσουν τις αγορές τον Ιανουάριο».

Στην Κίνα, οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πιο αυστηρούς κεφαλαιακούς κανόνες, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες στην κινεζική εφημερίδα China Securities Journal. Η CBRC στην παρούσα φάση μελετά νέους κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θεωρούνται «πολύ μεγάλα για να χρεοκοπήσουν», τόνισε ο Liu Mingkang, πρόεδρος της China Banking Regulatory Commission.

Επίσης στην Κίνα, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών εμφάνισαν μικτές τάσεις καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα κινήτρων για την αγορά μικρών αυτοκινήτων στο τέλος του έτους, σε μία ακόμη προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση της χρήσης αυτοκινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο φόρος για την αγορά αυτοκινήτων έως 1.600 κυβικά θα επανέλθει στο 10% από την 1η Ιανουαρίου, από 7,5% σήμερα.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,6% στις 136,74 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύθηκε 0,50% στις 10.344,54 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 0,57%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,22%. Στην Κίνα, θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στο +0,68% και τον ευρύτερο CSI 300 στο +0,55%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα ενισχύεται 0,50%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει πτώση 0,05%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει απώλειες 0,04%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί σε ποσοστό 0,11%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται στο +0,76%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο 0,72%.



source: capital.gr

No comments:

Share |