Tuesday, December 28, 2010

Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg


Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg


Ζοφερό ήταν το 2010 για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών τίτλων υπολογίζεται ότι κατέγραψαν συνολικά κατά το 2010 ζημίες της τάξεως του 20%, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, υπενθυμίζοντας την φρενήρη πορεία των ελληνικών spread κατά την διάρκεια της κρίσης χρέους. «Το ελληνικό έθνος βυθίστηκε στην κρίση αφού η σοσιαλιστική κυβέρνηση που εξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 δήλωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι κάτοχοι ομολόγων Ιρλανδίας – της δεύτερης χώρας που στράφηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης – εκτιμάται ότι είχαν συνολική ζημία της τάξεως του 14%.

Στον αντίποδα, η ετήσια απόδοση των επενδυτών από τα γερμανικά κρατικά ομόλογα άγγιξε το 2010 το 5,8% σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.



source: euro2day.gr

No comments:

Share |