Monday, December 27, 2010

Μ.Βρετανία: Πληθωρισμός και αυξήσεις ΦΠΑ φοβίζουν τους εμπόρους λιανικής


Μ.Βρετανία: Πληθωρισμός και αυξήσεις ΦΠΑ φοβίζουν τους εμπόρους λιανικής

Χαμηλότερες πωλήσεις για το 2011 αναμένει η πλειοψηφία των εμπόρων λιανικής στη Μ. Βρετανία ως συνέπεια της αδύναμης καταναλωτικής ζήτησης και των πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής κοινοπραξίας λιανικής πώλησης (BRC) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σχεδόν τα 2/3 των εμπόρων λιανικής που έλαβαν μέρος στην έρευνα της BRC αναμένουν επιδείνωση των πωλήσεων το επόμενο έτος, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει την καταναλωτική δαπάνη.

«Η έρευνα δείχνει πως οι έμποροι λιανικής αναμένουν ο δύσκολος Δεκέμβρης να ακολουθηθεί από ένα δύσκολο 2011. Θεωρούν πως η αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και υπό τους φόβους για τις κρατικές περικοπές, οι δαπάνες των καταναλωτών θα μειωθούν περαιτέρω», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της BRC, Stephen Robertson.

Η BRC πρόσθεσε πως οι λιανοπωλητές αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας το 2011, παρά το γεγονός ότι το 25% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι θα απασχολήσουν λιγότερα



source: capital.gr

No comments:

Share |