Friday, June 18, 2010

Moody΄s: Υποβάθμιση της BP κατά τρεις βαθμίδες σε "A2"


Moody΄s: Υποβάθμιση της BP κατά τρεις βαθμίδες σε "A2"

Σε υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης των Ομολόγων Προτεραιότητας Χαμηλής Εξασφάλισης (senior unsecured) της BP plc και όλων των μακροπρόθεσμων τίτλων θυγατρικών της εταιρείας και τίτλων εγγυημένων από την BP κατά τρεις βαθμίδες σε "A2" από "Aa2" προηγουμένως, προχώρησε σήμερα η Moody΄s Investors Service.

Την ίδια στιγμή η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση της BP Finance plc κατά τρεις βαθμίδες σε A3 από Aa3 και την αξιολόγηση της BP Corporation North America Inc. (BPCNA) κατά τέσσερις βαθμίδες σε Baa1 από Aa3. Ο οίκος σημειώνει ότι όλες οι αξιολογήσεις παραμένουν υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων της BP αντανακλά τον επιδεινούμενο αντίκτυπο από την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο οίκος.

Η αναθεωρημένη αξιολόγηση της Moody΄s είναι ότι η διαρροή θα έχει διαρκή αρνητική επίπτωση στις ταμειακές ροές του ομίλου και στο ευρύτερο χρηματοοικονομικό προφίλ για αριθμό ετών.

Η εκτίμηση αυτή, αντανακλά τη σημαντικά ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το μέγεθος της διαρροής, τη συνεχιζόμενη αδυναμία της εταιρείας να ελέγξει τη διαρροή, αλλά και την εκτίναξη του κόστους για τις αποζημιώσεις.

source: capital.gr

No comments:

Share |