Friday, June 18, 2010

Κατάρ: Κοντά στην απόκτηση του Canary Wharf έναντι 700 εκατ. λιρών

Κατάρ: Κοντά στην απόκτηση του Canary Wharf έναντι 700 εκατ. λιρών


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Το κρατικό wealth fund του Κατάρ προτίθεται να εξαγοράσει την Songbird PLC, την εισηγμένη εταιρεία στην οποία ανήκει το Canary Wharf, καθώς το κράτος του Κόλπου αυξήσει το σερί αγορών στο Λονδίνο, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Times.

Η Qatar Investment Authority, η οποία ήδη διαθέτει ποσοστά στα Harrods, στην Barclays PLC και στη London Stock Exchange PLC, σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 700 εκατ. λίρες για το 70% της Songbird που δεν κατέχει ήδη, αναφέρουν οι Times, χωρίς να επικαλούνται τις πηγές τους.

Η γνωστοποίηση της είδησης γίνεται αφού το πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κράτος πρόσθεσε την Πέμπτη ακόμη «έπαθλο» στη λονδρέζικη «συλλογή» του με την εξαγορά του Park House, ενός ακινήτου εμβαδού 310.000 τ.μ., έναντι 250 εκατ. λιρών, στην Oxford Street.

Το Κατάρ έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στη Μ. Βρετανία από το 2007 και πλέον εκτιμάται ότι διαθέτει βρετανικά πάγια αξίας άνω των 10 δισ. λιρών, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενη συμφωνία με την Songbird, η οποία κατέχει το 69% του Canary Wharf, θα τους έδινε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την αποδυναμωμένη στερλίνα και τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά ακινήτων.

source: capital.gr

No comments:

Share |