Friday, June 18, 2010

Citigroup: Συγκεντρώνει $3 δισ. σε hedge funds παρά τις νέες ρυθμίσεις

Citigroup: Συγκεντρώνει $3 δισ. σε hedge funds παρά τις νέες ρυθμίσεις

Περισσότερα από 3,5 δισ. δολ. επιθυμεί να συγκεντρώσει η Citigroup Inc. (C) για τις μονάδες private-equity και τα hedge funds που διαθέτει, αν και την ίδια στιγμή οι πολιτικοί στις ΗΠΑ προωθούν ρυθμίσεις που θα απαγορεύουν στις τράπεζες να κατέχουν και να επενδύουν σε τέτοια οχήματα, μεταδίδει το Bloomberg News στην ιστοσελίδα του σήμερα επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με άμεση γνώση των σχεδίων της τράπεζας.

Η Citi Capital Advisors ή CCA ενδεχομένως να προσπαθήσει φέτος να αντλήσει 1,5 δισ. δολ. σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity) και 750 εκατ. δολ. σε hedge funds, ενώ για τον επόμενο χρόνο σχεδιάζει να συγκεντρώσει επιπλέον 1 δισ. δολ. σε hedge funds, σύμφωνα με το Bloomberg.

"Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της χρηματοοικονομικής μεταρρύθμισης, προτεραιότητα θα είναι πάντα η προστασία των συμφερόντων των πελατών μας που μας επέλεξαν να είμαστε οι θεματοφύλακες των περιουσιακών τους στοιχείων και η διασφάλιση της ευρωστίας της CCA στο μέλλον", φέρεται να δήλωσε στο Bloomberg η εκπρόσωπος της τράπεζας Danielle Romero-Apsilos.

source: capital.gr

No comments:

Share |