Friday, June 18, 2010

Αλμα 4,6% αυτή την εβδομάδα για το αργό


Αλμα 4,6% αυτή την εβδομάδα για το αργό



Με μικρά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, σε μία συνεδρίαση που επικράτησε έντονη μεταβλητότητα λόγω της λήξης τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών παραγώγων (quadruple witching). Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του αργού λήγει, και στο προσκήνιο θα έρθει το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, το αργό ενισχύθηκε κατά 0,5% κλείνοντας σήμερα στα 77,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη που έφτασαν το 4,6%. Το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου κέρδισε μόλις 0,3% στα 78,26 δολάρια το βαρέλι.

Στη θετική τροχιά του αργού, το οποίο «σκαρφάλωσε» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, συνέβαλαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, δήλωσε ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στις προοπτικές της ισπανικής οικονομίας «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

source: reporter.gr

No comments:

Share |