Friday, June 25, 2010

Με κέρδη τελικά έκλεισε το αργό- Στο "παρα πέντε" το comeback


Με κέρδη τελικά έκλεισε το αργό- Στο "παρα πέντε" το comeback

Με ένα comeback του τελευταίου λεπτού το αργό έκλεισε τελικά με κέρδη τη συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού ενισχύθηκαν κατά 21 cents ή 0,2% στα 76,51 δολάρια το βαρέλι.
Σημαντικό στήριγμα στο αργό παρείχε και η μείωση των νέων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μάϊο, σημειώνοντας μεγαλύτερη των αναμενόμενων πτώση, φανερώνοντας πως η αγορά εργασίας παραμένει ακόμα ιδιαιτέρως αδύναμη. Αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 19.000 και διαμορφώθηκαν στις 457.000. Επιπλέον, ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 1.500 στις 462.750, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου κατά 45.000 στις 4.548.000.

Οι πιέσεις που δέχτηκε το αργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθώς πτώση 1,1% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μάιο, λόγω της αδύναμης ζήτησης για αεροπλάνα, ατσάλι και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες κατέγραψαν την πρώτη πτώση κατά τους τελευταίους έξι μήνες και τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2009. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κάμψη ύψους 1,4%. Ακόμη, εξαιρουμένων των παραγγελιών για αεροσκάφη, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,9%, τα φορτία μειώθηκαν κατά 0,4% και τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο 0,8%.

source: reporter.gr

No comments:

Share |