Friday, June 25, 2010

Santander: Αγοράζει δανειακό χαρτοφυλάκιο της Citi ύψους $3,2 δισ.


Santander: Αγοράζει δανειακό χαρτοφυλάκιο της Citi ύψους $3,2 δισ.


(Dow Jones)—Οι Banco Santander και Citigroup Inc. κατέληξαν σε μία συμφωνία αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την οποία η ισπανική τράπεζα θα αγοράσει το ύψους 3,2 δισ. δολαρίων χαρτοφυλάκιο δανείων για την αγορά αυτοκινήτου της Citi και θα εξυπηρετεί ένα ακόμη χαρτοφυλάκιο ύψους 7,2 δισ. δολαρίων.

Η Santander, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισπανίας, ανέφερε ότι θα καταβάλει το 99% της αξίας των ακαθάριστων απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου που αγοράζει. Αναμένει η συμφωνία να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο.

Το σχέδιο πραγματοποιείται αφού πρώτα η Citigroup φερόταν να διαπραγματεύεται την πώληση του συνολικού τμήματος δανείων αυτοκινήτων, CitiFinancial Auto. Η θυγατρική διέθετε σχεδόν 16 δισ. δολάρια σε δάνεια.

Η Santander, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη, βάσει χρηματιστηριακής αξίας μετά την HSBC Holdings PLC, εμφάνισε ήπια αύξηση κερδών στα πρόσφατα αποτελέσματα τριμήνου, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη στη θυγατρική της στη Βραζιλία ενώ ήταν διστακτική στη χορήγηση δανείων στην ισπανική αγορά κατοικίας. Οι ισπανικές τράπεζες έχουν δεχτεί πλήγμα από την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας στην Ισπανία, που είχε οδηγήσει αρκετές εταιρείες real estate σε χρεοκοπία, καθώς επίσης και από τις ανησυχίες ότι η ελληνική πιστωτική κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις αδύναμες ευρωπαϊκές οικονομίες όπως η δική της.

Οι μετοχές της Citigroup ενισχύθηκαν 1,1% στα 3,82 δολάρια στις δημοπρασίες, ενώ τα αμερικανικά ADS της Santander ενισχύθηκαν στα 10,9 δολάρια.

source: capital.gr

No comments:

Share |