Friday, June 25, 2010

«Βαρίδι» 17 δισ. για τις αμερικανικές τράπεζες


«Βαρίδι» 17 δισ. για τις αμερικανικές τράπεζες



Τράπεζες και hedge funds στις ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν προμήθειες έως 17 δισ. ευρώ, στα πλαίσια της πλήρους μεταρρύθμισης του τρόπου λειτουργίας της Wall Street.

Όπως αναφέρουν οι «Financial Times» ο κ. Barney Frank, επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκαθάρισε ότι –μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις- οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισ. δολαρίων και τα hedge funds με περιουσιακά στοιχεία άνω των 10 δισ. δολαρίων θα κληθούν να συνεισφέρουν (μέσω προμήθειας) σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα δημιουργηθεί.

Σκοπός του ταμείου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μελλοντικών κρίσεων και τα κεφάλαιά του να διοχετευθούν σε εταιρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Παράλληλα, όμως, οι τράπεζες μπορούν και να πανηγυρίζουν καθώς θα μπορούν να επενδύουν έως και 3% των κεφαλαίων τους σε hedge funds.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις για την μεταρρύθμιση στην Wall Street θα τεθούν προς ψήφιση και στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ (κογκρέσο και γερουσία) εντός της επόμενης εβδομάδας.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |