Friday, June 25, 2010

Βουτιά 5,35% σε μία εβδομάδα το Χ.Α.!


Βουτιά 5,35% σε μία εβδομάδα το Χ.Α.!

Το βλέμμα στραμμένο στον Ιούλιο, μήπως έρθουν καλύτερες μέρες, έχουν οι επενδυτές, έπειτα από μία εβδομάδα, που χρηματιστηριακά ολοκληρώθηκε σήμερα καταγράφοντας απώλειες 5,35%. Ακόμα και σήμερα, που εκδηλώθηκαν κάποιες εντολές αγορών, οι πωλητές είχαν το... πάνω χέρι, ρευστοποιώντας σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις σε σχέση με χθες.

Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική. Ο γενικός δείκτης έδειξε αδυναμία στα υψηλά των 1.585 μονάδων και εν μέσω διακυμάνσεων και συνεχή εναλλαγή προσήμου, η... μπίλια έκατσε στο «κόκκινο», καταγράφοντας απώλειες 0,57%, στις 1.460,46 μονάδες. Οι καθαρές συναλλαγές αναδεικνπύουν την έλλειψη βάθους, της απουσίας και της επιφυλακτικότητας που διακατέχει την επενδυτική κοινότητα, αφού διαμορφώθηκαν κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ! Οι φήμες για χρεοκοπία της χώρας δίνουν και παίρνουν, με τα στοιχήματα να ξεπερνούν το 60%, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Παρασκευή μία από τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις της, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα επίναι ασφυκτικές, καθώς μετά τον υποβιβασμό των ελληνικών τίτλων σε junk από την Moody’s, οι ξένοι σπεύδουν και ρευστοποιούν, σε όποια πλατφόρμα κι αν διαπραγματεύονται αυτά. Το ασφάλιστρο κινδύνου στα ελληνικά ομόλογα, όπως αναφέρουν διαχειριστές, ξεπέρασε σήμερα τις χίλιες μονάδες βάσης. Οι επιπτώσεις στον τραπεζικό κλάδο είναι αποτυπωμένες στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τους αναλυτές στα χρηματιστηριακά γραφεία να «βλέπουν» πια και τις 1.300 μονάδες ως στήριξη. Η Εθνική έκλεισε στα 9,12 ευρώ με όγκο 2 εκατ. τεμαχίων και πτώση 1,64%.

Λιγότερο υποχώρησσε η Πειραιώς, κατά 0,28%, στα 3,50 ευρώ, ενώ η αντίδραση που βγήκε σε Alpha και Eurobank ήταν υποτονική και σίγουρα μη πειστική, αφού ενισχύθηκαν κατά 0,72% και 0,26% αντίστοιχα με τις συναλλαγές να μην έχουν αγγίξει καν το 1 εκατ. τεμάχια. Νέα πτώση για τη ΔΕΗ, που υποχώρησε κατά 4,35%, την Jumbo 3,95%, τo T.T. στα 2,5, η ΑΤΕ στο 1,01 και η Ελλάκτωρ στα 3 ευρώ. Σχεδόν ισορροπία ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύθηκαν και αυτές που υποχώρησαν, 73 έναντι 74 με 149 αμετάβλητες.

source: reporter.gr

No comments:

Share |