Thursday, June 24, 2010

Σιακόλας: Προανήγγειλε έργα εκατομμυρίων για τόνωση της οικονομίας


Σιακόλας: Προανήγγειλε έργα εκατομμυρίων για τόνωση της οικονομίας

Την προαγγελία πολύ επωφελών έργων για την κυπριακή οικονομία έκανε την Πέμπτη ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Σιακόλας, Νίκος Σιακόλας.

Μιλώντας ενώπιον των μετόχων των εταιρειών CTC, Woolworth Cyprus και Hermes Department Stores, ο κ. Σιακόλας είπε χαρακτηριστικά ότι προγραμματίζει αναπτυξιακά έργα όπως γήπεδα γκολφ με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα που θα συμβάλουν στην ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη σε συνεργασία με επενδυτές από το εξωτερικό, η δημιουργία ενός Airport Hotel, και ενός ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, τουριστικού κέντρου στο νέο αερολιμένα Λάρνακας όπως αποκάλυψε πρώτο το In Business News.


«Η δημιουργία των έργων αυτών θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, αυξημένα εισοδήματα σε εργαζόμενους και κράτος και αυξημένα εισοδήματα από τον τουρισμό, τα οποία θα συμβάλουν επίσης στην ανάπτυξη τα και ενίσχυση της οικονομίας και στην περεταίρω οικονομία και ευρωστία του συγκροτήματος», ανέφερε ο κ. Σιακόλας.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα , ο κ. Σιακόλας, χαρακτήρισε το 2009 ως μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, προσθέτοντας ότι το 2010 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά, και για τις εταιρείες ανάπτυξης γης που ασχολούνται με τον τουρισμό
«Παρά τη δυσμενή αυτή οικονομική συγκυρία», πρόσθεσε, «Οι δημόσιες εταιρείες; του Ομίλου Σιακολα πέτυχαν οικονομικά αποτελέσματα, που αποδίδουν τα μεγέθη τους, στην ευρύτητα των δραστηριοτήτων, του ικανού ανθρώπινου δυναμικού, και στην σωστή οργάνωση και διοίκηση τους», όπως σημείωσε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ρένος Σολομίδης, Πρόεδρος της Woolworth Cyprus
Ο κ. Σολομίδης έδωσε κάποια στατιστικά στοιχειά για τους επισκέπτες των Mall και IKEA και αποκάλυψε τα επόμενα πλάνα του ομίλου.

Όπως είπε το 2009 οι επισκέπτες ανήλθαν σε έξι εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρόμοια αύξηση παρουσίασε και ο εισοδηματικός κύκλος στα καταστήματα που δραστηριοποιείται εκεί, που υπολογίζεται στα 157 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σολομιδης, είπε ότι κατά το 2009 το συγκρότημα δεν προχώρησε σε επεκτάσεις στα κτίριά του, πέραν της ολοκλήρωσης των κτιρίων Depenhams και Apollon στη Λεμεσό και ορισμένων εργασιών στο εμπορικό πάρκο Σιακόλα.

Το Δ.Σ έχει υπόψη του τη δημιουργία νέων έργων σε Λεμεσό και Λάρνακα και επεκτάσεων στην Έγκωμη Λευκωσίας. Θεώρησε όμως φρόνιμο να αναβάλει την υλοποίηση των έργων αξίας 125 εκ. ευρώ λόγω οικονομικής κρίσης, όπως σημείωσε

Σημείωσε παράλληλα ότι αισιοδοξούν με την σταδιακή παραχώρηση επιπλέον χώρων στο Annex 3 και Annex 4 τα έσοδα θα αυξηθούν περισσότερο.
Στη συνέχεια των λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CTC, Μάριος Λουκαίδης.


Ο κ. Λουκαΐδης, αποκάλυψε ότι η εταιρεία προγραμματίζει πολύ επωφελή έργα. Ιδιαίτερα στάθηκε στην επέκταση σχεδόν στο διπλάσιο και στην περαιτέρω αναβάθμιση του παγκύπριου κέντρου της στα που βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση του δικτύου της ΜΤΝ Κύπρου η οποία θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες και θα προσφέρει ταχύτητα, χωρητικότητα και ευρύτερη κάλυψη συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Hermes Department Stores Γιώργος Αιμιλιάδης
Σύμφωνα με τον κ. Αιμιλιάδης, το συγκρότημα διαχειρίζεται με επιτυχία σε Κύπρο και Ελλάδα πέραν των 100 πολυκαταστημάτων.

Πρόσθεσε δε, ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και με συνετή οικονομική πολιτική πέτυχαν να περιορίσουν αισθητά τις δαπάνες τους και να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα θετική κατάσταση σε μια δύσκολη χρονιά για το γενικό εμπόριο.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το συγκρότημα έχει αναλάβει πρωτοβουλία για εξυγχρονισμό, του νόμου περί ξεπουλημάτων ώστε να συνάδει με την νομοθεσία της Ε.Ε
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του γενικού εμπορίου να μπορούν να προβαίνουνε σε ξεπουλήματα και προσφορές προς όφελος των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και της οικονομίας γιατί αυτό συμβάλλει στη δημιουργία του υγιούς ανταγωνισμού

Επιπρόσθετα κάλεσε το Υπ. Εργασίας, να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις τους και να τροποποιήσει το άδικο και ζημιογόνο νομοσχέδιο για το τουριστικό ωράριο Λεμεσού.
Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Woolworth Μάριος Παναγιδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Cyprus Limni Resort στην οποία η Woolworth κατέχει σημαντικό ποσοστό αφού είναι η ιδιοκτήτρια γης 1 3,151.000 στη περιοχή Λίμνη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως είπε η εταιρία προχωρεί σταδιακά και με προσοχή στην υλοποίηση του σχεδιασμό του αναπτυξιακού έργου και περιλαμβάνει 2 γήπεδα γκολφ, επαύλεις, και αλλά καταλύματα, ξενοδοχεία πολυτελείας και άλλες διευκολύνσεις. Τέλος όσον αφορά την Hermes Airoports, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν μέχρι την Κυριακή 20/ 6/ 2010, ήταν 10 645 άτομα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση, με την αύξησης 0.6 %.

source: sigmalive.com

No comments:

Share |