Thursday, June 24, 2010

Η Fitch δεν αναμένει περαιτέρω υποβάθμιση της Ισπανίας


Η Fitch δεν αναμένει περαιτέρω υποβάθμιση της Ισπανίας


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Dow Jones)-- Η Fitch δεν αναμένει περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας μετά τα πρόσφατα «επιθετικά» μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που λήφθηκαν από την κυβέρνηση ενώ το τραπεζικό σύστημα της χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ισχυρό.

Τα αποτελέσματα των δημόσιων τεστ κοπώσεως στις ισπανικές τράπεζες θα είναι «αρκετά σημαντικά για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς και την ενίσχυση της πεποίθησή μας ότι ο πυρήνας του ισπανικού τραπεζικού συστήματος παραμένει ισχυρός,» δήλωσε την Πέμπτη στη Σιγκαπούρη ο Brian Coulton, managing director για δημόσια και διεθνή δημόσια οικονομικά του οίκου αξιολόγησης.

Στις 28 Μαΐου, η Fitch είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε AA + με σταθερό outlook από AAA.

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης κατά τα επόμενα χρόνια αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε μια σειρά μέτρων στις αρχές του τρέχοντος έτους παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, είπε.

«Τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με το που ήμασταν στην αρχή, αλλά αυτό αφήνει σε εκκρεμότητα μια πολύ σημαντική συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση που πρέπει να εφαρμοστεί, και όχι μόνο αυτό το έτος,» είπε ο Coulton. «Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει πολύ αδύναμη για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, κάτι που θα κάνει τη σταθεροποίηση του δημοσίου χρέους πολύ πιο δύσκολη.»

source: capital.gr

No comments:

Share |