Thursday, June 24, 2010

Ιαπωνία: Αύξηση των εξαγωγών για έκτο διαδοχικό μήνα


Ιαπωνία: Αύξηση των εξαγωγών για έκτο διαδοχικό μήνα

Αύξηση για έκτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας το Μάιο, οδηγώντας σε διεύρυνση το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν σε ποσοστό 32,1% το Μάιο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 33,4%, σε σύγκριση με το Μάιο του 2009. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στα 324,2 δισ. γεν (3,6 δισ. δολάρια), με αύξηση 15,2% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οι εξαγωγές εμφανίστηκαν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 37,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Οι ίδιες εκτιμήσεις τοποθετούσαν το πλεόνασμα στα 458,9 δισ. γεν.

Η Κίνα παρέμεινε η κορυφαία αγορά εξαγωγών της χώρας, με τις φορτώσεις να σημειώνουν αύξηση 25,3% σε ετήσια βάση. Η Ιαπωνία εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα της τάξης των 58,3 δισ. γεν το Μάιο.

source: capital.gr

No comments:

Share |