Tuesday, May 11, 2010

OPEC: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ενίσχυση της ζήτησης αργού το 2010


OPEC: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ενίσχυση της ζήτησης αργού το 2010


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (OPEC) ανακοίνωσε σήμερα πως η ζήτηση θα αυξηθεί το 2010 περισσότερο σε σχέση με αυτό που ανέμενε προηγουμένως.

Στη μηνιαία έκθεσή του ο OPEC, αναφέρει ότι παγκόσμια κατανάλωση αργού θα αυξηθεί κατά 950.000 βαρέλια ημερησίως, μέγεθος το οποίο είναι κατά 50.000 βαρέλια μεγαλύτερο από την προηγούμενη εκτίμηση του οργανισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης την αποδίδει στην ενίσχυση της ζήτησης από την Κίνα, καθώς η διψήφια επέκταση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο οδήγησε σε αύξηση της ημερήσιας ζήτησης κατά 800.000 βαρέλια το Μάρτιο.

Ωστόσο, ο OPEC προειδοποίησε πως αν και η παγκόσμια ανάκαμψη δείχνει σημάδια βελτίωσης της ορμής της, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι που μπορούν να επηρεάσουν τις προσδοκίες για την επέκταση της ζήτησης.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης πως η ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών επηρεάστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και του νέφους που δημιουργήθηκε αλλά έχει ανακάμψει από τη στιγμή που η λειτουργία των αεροδρομίων επανήλθε στο φυσιολογικό.

source: capital.gr

No comments:

Share |