Tuesday, May 11, 2010

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο


Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο


(Dow Jones)-- Σε αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου σε «in-line» από «cautious», προχώρησε η Morgan Stanley, κίνηση που έπεται της συμφωνίας για τη δημιουργία ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης ύψους 750 δισ. ευρώ.

«Εκτιμάμε πως οι απρόσμενοι κίνδυνοι από τις ανησυχίες των αντισυμβαλλόμενων μερών εξαλείφθηκαν μέσω του τεράστιου σχεδίου στήριξης που στόχο έχει την ενίσχυση της ρευστότητας και την αποφυγή χρεοκοπιών», ανέφερε ο οίκος.

Η Morgan Stanley βλέπει επίσης ότι το σχέδιο θα προσφέρει στήριξη στις αποτιμήσεις των μετοχών, αφού οι τράπεζες της ηπειρωτικής Ευρώπης έχουν χάσει περίπου 13% από τις αρχές του έτους.

Από πλευράς αξιολογήσεων, ο οίκος δίνει σύσταση “overweight” για τις μετοχές των BNP Paribas (BNP.FR), Societe Generale (GLE.FR), Barclays (BARC.LN), Credit Suisse (CS) and UBS (UBS). Σύσταση «equalweight” θέτει για τις μετοχές των HSBC (HBC), Lloyds Banking Group (LLOY.LN), Royal Bank of Scotland (RBS.LN), Standard Chartered (STAN.LN), Banco Santander (SAN.MC) και Deutsche Bank (DB). Τέλος, δίνει «underweight» για Dexia (DEXB.BT), Commerzbank (CBK.XE) και Deutsche Postbank (DPB.XE).


source: capital.gr

No comments:

Share |