Tuesday, May 18, 2010

National Sec. - P&K: Μειώνει τιμές για επτά τράπεζες


National Sec. - P&K: Μειώνει τιμές για επτά τράπεζες

Στη μείωση των τιμών-στόχων για επτά ελληνικές και κυπριακές τράπεζες προχωρά η National P&K Securities, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση για την Eurobank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Μαΐου 2010.

Πιο αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως προτιμώμενη τράπεζα παραμένει η Τράπεζα Κύπρου λόγω της γεωγραφικής της έκθεσης και της πολύ ικανοποιητικής ρευστότητας, καθώς και η Alpha Bank καθώς θεωρεί ότι διαθέτει ένα πιο αμυντικό προφίλ κινδύνου και ελκυστική αποτίμηση. Τόσο για την Τράπεζα Κύπρου όσο και για την Alpha Bank, η National Sec P&K διατηρεί σύσταση «outperform», ενώ μειώνει τις τιμές-στόχους στα 5,5 ευρώ από 5,6 ευρώ για την Κύπρου και στα 6,8 ευρώ από 8,3 ευρώ για την Alpha.

Για την Eurobank η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο στα 6,1 ευρώ από 7,4 ευρώ και παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση σε «neutral» από «outperform», τονίζοντας ότι οι τάσεις αναφορικά με την ποιότητα του ενεργητικού θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν την κερδοφορία.

Στις υπόλοιπες τράπεζες, η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «neutral» για τις Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Marfin Popular, ενώ μειώνει τις τιμές-στόχους στα 5,9 ευρώ από 7,1 ευρώ, στα 3,6 ευρώ από 4 ευρώ και στα 2 ευρώ από 2,2 ευρώ αντίστοιχα. Τέλος για την ΑΤΕ η National Sec –P&K μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,2 ευρώ από 1,4 ευρώ και διατηρεί σύσταση «underperforf».

source: capital.gr

No comments:

Share |