Tuesday, May 18, 2010

Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό


Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό

Με απώλειες και σήμερα έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο αφενός των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης και στην άνοδο για ακόμη μία φορά του δολαρίου. Σημειώνεται εδώ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το αργό βρισκόταν σε θετικό έδαφος, το οποίο όμως γρήγορα απώλεσε εξαιτίας των ρευστοποιήσεων στις αμερικανικές αγορές.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 1% στα 69,41 δολάρια το βαρέλι.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχθηκε και σήμερα πέσεις, καθώς παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ΕΚΟΦΙΝ, οι αγορές εκτιμούν ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα πλήξουν την ανάπτυξη της περιοχής. Το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,2397 δολάρια από το επίπεδο των 1,2395 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2428 δολάρια.

Ο αρμόδιος επίτροπος Ολ. Ρεν υπογράμμισε ότι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θα ληφθούν (εκτός της Ελλάδος) σε Ισπανία και Πορτογαλία και όχι γενικώς σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν εκ νέου στις 21 Μαΐου προκειμένου να αποσαφηνίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του πακέτου των 440 δις.ευρώ που έχει αποφασιστεί ότι θα χορηγήσουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε σε όποια χώρα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση του χρέους της.

source: reporter.gr

No comments:

Share |