Tuesday, May 18, 2010

Εκτιμήσεις Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες


Εκτιμήσεις Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες

Αρκετούς κινδύνους και καθόλου ορατότητα εντοπίζει για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank και διατηρεί την επιφυλακτική της προσέγγιση για τον κλάδο. Ο αναλυτής του οίκου συναντήθηκε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Σημειώνει πως η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων ξεχώρισε και ήταν η κύρια ανησυχία για το 2010 και βέβαια τονίζονται τα σημάδια χειροτέρευσης και η επίδραση των αυστηρότερων μέτρων της Κυβέρνησης. Τα πρώτα σημάδια της χειροτέρευσης της οικονομίας θα αποτυπωθούν στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Δεν προχωρά σε αλλαγές στις συστάσεις, και σημειώνει πως το μόνο που μπορεί να συστήσει είναι ότι διατηρείται η επιφυλακτική του προσέγγιση για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες. Διατηρεί και τη σύσταση διακράτησης για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία τιμή στόχος που είχε δώσει ήταν για την ΕΤΕ τα 21,8 ευρώ, για την Eurobank τα 7,5 ευρώ και για την Alpha Bank τα 9,2 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα περιμένει στο πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ πέρυσι. Για τη Eurobank περιμένει 40 εκατ. ευρώ από 81 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και για την Alpha Bank 45 εκατ. ευρώ από 85 εκατ. ευρώ.

source: reporter.gr

No comments:

Share |