Monday, April 12, 2010

Πάνω από τα $1,36 το ευρώ


Πάνω από τα $1,36 το ευρώ


Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν στις συναλλαγές της Δευτέρας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδο ημέρας σε διάστημα δυο μηνών, έπειτα από την απόφαση των υπουργών της Ευρωζώνης για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:00, το ευρώ ενισχύεται κατά 1,05% στα 1,3641, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,3% στα 1,3665 δολάρια, με υψηλό ημέρας τα 1,3692 δολάρια και πλησιάζοντας σε υψηλό μήνα.

Παράλληλα, έναντι του γεν ενισχύεται κατά 1,29% στα 127,39 γεν, με υψηλό ημέρας τα 127,45. Έναντι της στερλίνας, καταγράφει άνοδο 0,64% στις 0,8840.

Έχοντας φτάσει σε χαμηλό 10 μηνών στα 1,3267 δολάρια το Μάρτιο, τώρα φαίνεται πως θα τεστάρει τα 1,3820 δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Το μέγεθος της βοήθειας, το οποίο είναι στο πλαίσιο των υψηλότερων προσδοκιών της αγοράς, φαίνεται πως καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για πτώχευση της Ελλάδας και δημιουργία ενός φαινόμενου ντόμινο στις άλλες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.


Bini Smaghi της ΕΚΤ: Η στήριξη προς την Ελλάδα βοηθάει το ευρώ

Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ θα βοηθήσει το ευρώ, ενώ αποτρέπει ένα "φαινόμενο κατάρρευσης τύπου Lehman Brothers" στο κοινό νόμισμα, εκτιμά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Lorenzo Bini Smaghi.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Bini Smaghi αναφέρει ότι αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία, υπήρχε ο κίνδυνος να μεταφερθεί το πρόβλημα και σε άλλες χώρες και ιδρύματα στην Ευρώπη.

Επανέλαβε παράλληλα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύουν την εποπτεία στα δημόσια οικονομικά.

Πρόσθεσε τέλος ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει την εποπτεία της στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

source: capital.gr

No comments:

Share |