Wednesday, February 10, 2010

Απεργιακός πυρετός σε όλη τη χώρα


Απεργιακός πυρετός σε όλη τη χώρα

Εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, Δήμους και Νομαρχίες, ιατρικό προσωπικό νοσοκομείων, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΤΕΙ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη (10/02), ως απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα.


Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, στις μετακινήσεις του με τον ΟΣΕ και τον προαστιακό.
Ειδικότερα, στον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στα διαστήματα από 6 έως και 9 το πρωί της Τετάρτης (10/02), από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα και από τις 10 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Στον προαστιακό, θα πραγματοποιηθούν κυλιόμενες στάσεις εργασίας. Οι συρμοί θα παραμείνουν στους σταθμούς από τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα και από τις 10 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του μετρό από και προς αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία – Κάντζα και Κορωπί.

Ακόμη, καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

H Aegean και η Olympic Air ανακοίνωσαν πως ματαιώνουν όλες τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη πτήσεις, ενώ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι επιβάτες να εξυπηρετηθούν με πτήσεις των επόμενων ημερών.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και η ολοκληρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού.

Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.

cosmo.gr

No comments:

Share |