Thursday, January 7, 2010

Κάτω από τα 83 δολάρια το αργό


Κάτω από τα 83 δολάρια το αργό

Κάτω από τα υψηλά 15 μηνών διαμορφώθηκε το αργό, μετά την ενίσχυση του δολαρίου, αλλά και τις ενδείξεις για πιο αυστηρότερη νομισματική πολιτική στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό για παράδοση Φεβρουαρίου, υποχώρησε στα 82,66 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,6%. Το πετρέλαιο τύπου μπρεντ στο Λονδίνο είχε απώλειες της τάξεως του 1,22%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 80,97 δολ. το βαρέλι.
Σημειώνεται πως ο ο Jeff Rubin, ο γνωστός οικονομολόγος που είχε προβλέψει τα πρότερα ράλι του 'μαύρου χρυσού' στη διάρκεια της δεκαετίας που μόλις αποχαιρετήσαμε, προβλέπει ότι η τιμή του αργού θα ανέλθει στα 90 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τα 100 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του έτους.

Έδαφος κέρδισε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, στον απόηχο της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, που «προεξόφλησαν» τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσιοποίησε σήμερα το Υπουργείο απασχόλησης των ΗΠΑ.

Το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4327 δολάρια από το επίπεδο των 1,4408 που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.4304 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |