Thursday, January 7, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% για τον δείκτη κατοικιών Halifax το Δεκέμβριο


Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% για τον δείκτη κατοικιών Halifax το Δεκέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2008. ολοκληρώνοντας το έτος με αύξηση, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο στην αρχή του 2009, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική Halifax.

Το πιστωτικό ίδρυμα ανέφερε ότι αναμένει οι τιμές κατοικίας να διατηρηθούν αμετάβλητες κατά τη διάρκεια του 2010.

Ο δείκτης τιμών κατοικίας Halifax έδειξε ότι οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση, στην έκτη διαδοχική μηνιαία αύξηση, ενώ αυξήθηκαν κατά 1,1% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τη μηνιαία αύξηση 1,3% το Νοέμβριο και ετήσια πτώση της τάξης του 1,6%.

Τα στοιχεία εμφανίστηκαν μικτά σε σύγκριση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο.

“Η σημαντική μείωση των επιτοκίων μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική αναστάτωση το Φθινόπωρο του 2008 έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό το ΄βάρος΄ εξυπηρέτησης ενός στεγαστικού δανείου για τα νοικοκυριά”, τόνισε ο Martin Ellis, αναλυτής της αγοράς κατοικίας της Halifax. “Αυτό βοήθησε στην ενίσχυση της ζήτησης κατοικίας, αν και σε χαμηλά βάση”.


capital.gr

No comments:

Share |