Monday, January 4, 2010

ΕΠΕΙΑ: Αποδέσμευσε 2,05 εκατ. για Commercial

ΕΠΕΙΑ: Αποδέσμευσε 2,05 εκατ. για Commercial


Την αποδέσμευση των πρώτων 2,05 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς της Commercial Value στις τράπεζες Aspis Bank, Εθνική και Alpha Bank ενέκρινε στις 31/12/09 η EΠΕΙΑ προκειμένου να πληρωθούν Δημόσιο, ασφαλιστικοί οργανισμοί, ασφαλιστές, πράκτορες, αποζημιώσεις, και οι πρώτες εξαγορές συμβολαίων.

Ειδικότερα η ΕΠΕΙΑ ενέκρινε την αποδέσμευση των εξής ποσών:

- 388.563,11 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων βάση της συνημμένης κατάστασης στο Παράρτημα Α

- 108.611,19 ευρώ για την καταβολή εξαγορών ασφαλιστηρίων συμβολαίων

- 52.505,37 ευρώ για να πληρωθούν συμβόλαια που λήγουν

- 18696,80 ευρώ για εξόφληση δόσης εθελουσίας εξόδου του προσωπικού

- 948.349 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων βάση της συνημμένης κατάστασης στο Παράρτημα Ε

- Και 26.025,48 ευρώ για πληρωμή αμοιβών για σχέσεις εργασίας

Επιπρόσθετα ενέκρινε την αποδέσμευση των εξής ποσών:

Για την πληρωμή οφειλών της Commercial Value προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ( ΙΚΑ και TEM-ΠAEEA) η ΕΠΕΙΑ με έγγραφο της προς την Εθνική Τράπεζα ζητά την αποδέσμευση συνολικού ποσού 227,7χιλ ευρώ.


Επιπλέον, ζητά από την Alpha Bank την αποδέσμευση 100 χιλ ευρώ από τους λογαριασμούς της Commercial Value, προκειμένου να πληρωθεί ο φόρος ασφαλίστρων γ΄ τριμήνου στο ελληνικό Δημόσιο.

Τέλος η ΕΠΕΙΑ αποδεσμεύει 181,8 χιλ. ευρώ από λογαριασμούς της Commercial Value στην Aspis Bank προκειμένου να πληρωθούν αμοιβές τόσο του ασφαλιστικού της δικτύου όσο και των συνεργαζόμενων πρακτόρων.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day η ΕΠΕΙΑ με επιστολή της προς την Commercial ζητούσε αναγκαίες διευκρινήσεις σε πρόσφατο αίτημά της που αφορά την απεμπλοκή των λογαριασμών της προκειμένου να ερευνηθεί εάν οι συγκεκριμένες εξαγορές δεν προσκρούουν στις διατάξεις του νδ 400/70.

Επιπλέον, η ΕπΕΙΑ ζητά να της παράσχει η ασφαλιστική εταιρεία καταστάσεις που θα περιέχουν νέες αιτήσεις εξαγοράς, οι οποίες έχουν κατατεθεί, μετά τη δέσμευση, στις 21.12.09, των λογαριασμών της ασφαλιστικής εταιρείας καθώς και καταστάσεις λοιπών υποχρεώσεων της προς τρίτους από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται.

euro2day.gr

No comments:

Share |