Monday, January 4, 2010

Bernanke: Ανοικτή η Fed σε αύξηση των επιτοκίων


Bernanke: Ανοικτή η Fed σε αύξηση των επιτοκίων


Η Federal Reserve πρέπει να είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων προκειμένου να εμποδίσει νέες φούσκες στις αγορές, αν και η αυστηρότερη ρυθμιστική εποπτεία παραμένει η βέλτιστη λύση για να αποτραπεί η επανάληψη της κρίσης, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω το ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου να αποτραπεί κάποια επανάληψη της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία αποτέλεσε "πιθανώς την χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ", όπως δήλωσε.

"Αν δεν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ή αν γίνουν και αποδειχθούν αναποτελεσματικές, θα πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί στη χρήση της νομισματικής πολιτικής ως συμπληρωματικό εργαλείο", δήλωσε ο Bernanke μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της American Economic Association.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η χαλαρή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε συνδυασμό με τη πλεονάζουσα ρευστότητα στις διεθνείς αγορές, αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για τη δημιουργία της στεγαστικής φούσκας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

capital.gr

No comments:

Share |